În partidul Pro România întâlnim oameni care se bat cu pumnul în piept că se luptă pentru cinste și dreptate, că sunt ”oameni care s-au dedicat României, cu toată ființa lor și priceperea lor, prin demersuri oneste, eficiente și cu rezultate durabile”. În schimb, ei și-au bazat carierele pe plagiate  (adică pe furt) și pe relațiile cu serviciile secrete.

În săptămâna alegerilor parlamentare, partidele politice livrează materiale de campanie în cutiile poștale. Un astfel de material a fost trimis și de către Pro România, partid ce printr-o scrisoare îi îndeamnă pe clujeni să voteze la alegerile europarlamentare partidul înființat de Victor Ponta, alături de Daniel Constantin.

”Pro România pune în slujba românilor cea mai performantă echipă de europarlamentari, cele mai calificate nume care ne pot reprezenta și care pot negocia în interesul nostru, al românilor, în Europa. Candidații noștri sunt: Corina Crețu – Comisar European din partea României, alături de trei prim-miniștri – Victor Ponta, Mihai Tudose și Iurie Leancă – toți reprezentând o generație politică modernă, demni reprezentanți ai României la masa deciziilor în Uniunea Europeană”, se arată în materialul de campanie trimis în cutiile poștale de echipa Pro România.

Pro România, partidul lu’ copy-paste

Să ne aducem aminte că Victor Ponta este un plagiator dovedit după ce în iulie 2016, Consiliul General al CNADTCU a declarat definitiv că președintele Pro România a plagiat teza sa de doctorat. La acea vreme, Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare a respins contestația lui Ponta la decizia anterioară, dată în 2012, prin care lucrarea șefului Pro România era declarată ca fiind plagiat.

Drept urmare, titlul de doctor al lui Victor Ponta a fost retras, însă furtul intelectual al șefului Pro România își făcuse efectul. Ponta a înaintat frumos în carieră și a câștigat bani în plus pe baza lucrării furate de la alții.

Dar nu doar Victor Ponta s-a dovedit a fi un bun copiator de texte. Mâna lui dreaptă, Mihai Tudose are și el o problemă similară. Mihai Tudose a terminat prima facultate la 30 de ani la o universitate privată și la acel moment era într-o goană nebună după titluri și diplome. A făcut 11 cursuri în 10 ani și totul a culminat cu titlul de doctor, luat în 2010 în domeniul Științelor Militare la Academia Națională de Informații.

Doar că totul s-a dovedit a fi un mare fals. Tudose a copiat în lucrarea sa zeci de pagini dintr-o altă lucrare de doctorat, susținută în 2009 de comisarul-șef Radu Andriciuc, la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. 

Și Tudose mai are de-a face cu o acuzație: complicitate la evaziune fiscală. Asta deoarece Mihai Tudose cumpărase de la Radu Andriciuc drepturile de autor pentru lucrarea de doctorat a acestuia însă a uitat să facă publică tranzacția, așa că ofițerul de poliție a scăpat de plata impozitului de 10% din valoarea tranzacției drepturilor de autor.

Bineînțeles că și Tudose a avut de câștigat de pe urma titlului de doctor primit ilegal. Pe baza acestui titlu a ajuns lector și conferențiar universitar la Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul” a SRI.

În declarațiile sale de avere, Tudose însă nu menționează sumele încasate de la SRI. De altfel, tot SRI a și tergiversat soluționarea acuzațiilor de plagiat, amânând să elaboreze un raport de analiză în perioada legală de o lună. 

Ponta a umflat bugetul SRI

În 2013, SRI a primit de la premierul Ponta, prin bugetul de stat și bugetul asigurărilor de stat, 1,452 miliarde lei. Deja cheltuielile de personal au ajuns la 878 milioane, iar cele pentru pensii la 341 milioane lei. În declarațiile publice sau în emisiunile televiziunilor apropiate, serviciile secrete erau înfățișate drept instrumentele puterii „dictatorului“ Traian Băsescu. În paralel, Ponta creștea alocările bugetare pentru SRI, condus de George Maior, nașul de cununie al fostului premier.

În 2015, bugetul SRI a atins un nivel-record: 1,931 miliarde, din care 896 milioane pentru salarii și 376 milioane pentru pensii. Grija lui Ponta față de SRI s-a manifestat și după ce șefia Serviciului a fost preluată de Eduard Hellvig, propus de președintele Iohannis. Hellvig a devenit șef al SRI în martie 2015 și, în același an, instituția a beneficiat de două rectificări pozitive. Tot în 2015, Victor Ponta și vicepremierul Gabriel Oprea le-au făcut un cadou ofițerilor din sistem reintroducând pensiile speciale pentru militari. Legea votată de Parlament s-a dovedit inaplicabilă, iar premierul Victor Ponta a emis o ordonanță de urgență de corectare, care a intrat în vigoare în 2016. Pensiile speciale nu se bazează pe principiul contributivității, ci pensionarul își poate alege cele mai bine plătite șase luni din ultimii cinci ani de activitate drept bază de calcul.

Cumnatul lui Ponta: 25 de contracte cu statul de 100 milioane lei

Despre afacerile companiei Grossman deținută de Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta, „România liberă“ a scris, sub semnătura jurnalistului Daniel Befu, în luna iulie a anului 2012. Din 2007 – timp de cinci ani -, această companie a beneficiat de zeci de contracte cu statul român, finanţate fie din bugetele instituţiilor publice, fie din bani europeni.

Suma totală a contractelor cu statul a fost în valoare de aproape 100 de milioane de lei.  Cea mai bănoasă afacere încheiată de compania Grossman cu statul român o reprezintă câştigarea, pe 20 ianuarie 2012, a unei licitaţii în valoare de 49.430.000 lei (10.750.000 euro) pentru extinderea reţelei de canalizare din localitatea Comarnic.

Deşi valoarea contractului este una consistentă, surpriza o reprezintă faptul că Iulian Herţanu a câştigat contractul alături de compania SC Euro Construct Trading  98 SRL ai cărui patroni sunt Sorin Vulpescu şi Dan Besciu, apropiați ai Elenei Udrea. Aceștia au fost parteneri de afaceri şi vechi prieteni ai lui Dorin Cocoş, care se află, în acest moment, în arest preventiv. Interesant este că, în 2012, Dan Besciu şi Sorin Vulpescu confirmau pentru RL că într-adevăr s-au asociat cu firma Grossmann însă nu la una, ci la două licitaţii. Ambii au negat că l-ar cunoaşte pe Herţanu, declarând că aud în premieră numele cumnatului lui Victor Ponta.

Interesant este că Herțan a deținut 95% din firma Herţanu Projects SRL. În această companie mama premierului avea 5%, iar sediul social al firmei era chiar acasă la familia Ponta.

Mai trebuie menționat că, o serie de investigații publicate tot în RL relevau faptul că, din 2007 până în 2012, EXFIN 2000 SRL, firma de contabilitate a surorii lui Ponta a încasat de la SRL-uri care lucrau cu bani publici sau europeni suma de 262.450 RON.

Și în cazul lui Mihai Tudose, presa a relatat despre numeroasele contracte cu statul ale familiei sale, mai ales în domeniul energiei, din perioada în care Mihai Tudose ocupa funcția de ministru al Economiei

Amintim și că Victor Ponta a fost trimis în judecată de mai multe ori, dar nu are nici o condamnare, în unele situații fiind asociat cu Sebastian Ghiță sau Dan Șova, parteneri și prieteni ai săi. Victor Ponta a fost achitat în primă instanță în dosarul Turceni-Rovinari, fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălarea banilor, fapte de care a fost acuzat de DNA.

Acuzația care o distruge pe Corina Crețu

Numele actualului comisar european Corina Crețu a fost asociat cu practici ale fostei Securități în contextul aparițiilor în presă a unor e-mailuri compromițătoare dintre ea și fostul secretar de stat american Colin Powell. Spre exemplu, într-un editorial intitulat ”Partea întunecată a prietenei blonde din România a lui Colin Powell”, publicat în WND.com, generalul Ion Mihai Pacepa susține că fostul secretar de stat Colin Powell ar fi putut fi victima unei capcane a serviciilor secrete post-comuniste, amintind de ”abordările rudimentare de recrutare din perioada comunistă când „bărbați care vizitau Moscova sau una dintre celelalte capitale ale blocului sovietic cădeau în mod obișnuit într-o variație pe tema scenariului capcanei sexuale”.

Însă, cu toate acestea, pe adeverința numărul 40/21.05.2019, emisă de CNSAS, scrie că nu se poate stabili implicarea în activitatea de poliție politică, neîndeplinindu-se condițiile legale privind atribuirea calității de colaborator.

Fostul general mai susține că tatăl Corinei Crețu a fost „un comunist care a studiat la Moscova”, unde a studiat și fostul președinte Ion Iliescu, care, de altfel, ar fi adus-o pe Corina Crețu la Cotroceni.  

Deși de numele Corinei Crețu nu se leagă prea multe controverse, candidatul Pro România la alegerile europarlamentare a făcut zilele trecute un gest halucinant. Comisarul european a amenințat un primar cu DNA deoarece aceasta nu a salutat-o.

”Dacă doamna primar de la Negrești Oaș nu considerat civilizat să mă salute, oare nu se gândește nimeni de la DNA să o investigheze? Sincer, în ce țară trăim? Numai dvs vă puteți exprima opinia la vot, în 26 mai!!!”, este întocmai mesajul postat de Corina Crețu pe Facebook. Ulterior, postarea de pe pagina publică a fost ștearsă.

Cert este că până la ora actuală Corina Crețu nu a îndrăznit să se apere. Ori, în cazul în care se confirmă acuzația că ar fi transmis o asemenea cerere se pune sub semnul întrebării

candidatura ei la alegerile europarlamentare. Cum să votezi pe cineva care cere DNA să intervină… pentru că nu ai fost salutat?!

Pe urmele miliardului pierdut

Potrivit Rise Moldova, în noiembrie 2014, „în vederea asigurării stabilităţii sistemului financiar”, Guvernul Leancă garantează creditele de urgență, în sumă de 9,5 miliarde de lei (practic o treime din bugetul de stat pe 2014 al Republicii Moldova), pe care Banca Națională le transferă băncilor private din care s-a furat celebrul miliard. Acestea ajung ulterior în proces de lichidare, iar suma direcționată pentru salvarea lor este transformata oficial în datorie publică. Presa din Republica Moldova a raportat că principalul autor al tunului de un miliard, Ilan Șor, condamnat în primă instanță, ar fi contribuit la plata studiilor în străinătate a fiului lui Iurie Leancă.

Partidul Pro SRI

Despre Victor Ponta s-a afirmat în repetate rânduri că SRI l-a folosit pe post de marionetă atunci când fostul prim-ministru a primit lista cu membrii noului Guvern din 2012, listă impusă de George Maior când se afla la conducerea SRI. Tot Maior l-ar fi impus și pe Ioan Rus în funcția de ministru de Interne în detrimentul lui Dragnea. Reamintim că și pe Alina Bica în funcția de șefă a DIICOT și pe Kovesi în fruntea DNA, le-a pus Ponta la comanda negocierilor dintre Băsescu și Maior. Degeaba fostul șef al SRI și al său fin Victor Ponta se dau astăzi victimele unui Stat Paralel construit și binecuvântat chiar de ei.

Victor Ponta este cel care cu ajutorul familiei sale a pus mâna pe justiție, servicii și armată, îngenunchind România, trimițând în închisoare persoane incomode: Ponta l-a făcut pe cumnatul Robert Cazanciuc, Ministru de Justiție, nașul de cununie George Maior a fost director SRI (în prezent și-a asigurat postul suprem, de ambasador al României la Washington) și nașul de cununie Gabriel Oprea a fost Ministru de Interne cu brevet de general în armată.

În guvernarea Victor Ponta s-a reinstalat Securitatea la cârma țării, presa și justiția au fost îngenuncheate, iar prietenii democrației au fost arestați. Presa și analiștii spuneau că a fost o guvernarea mai rea decât cea a lui Ceaușescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here