Vinerea Verde, programul care presupune transport public gratuit în fiecare vineri în Cluj-Napoca s-a aprobat, dar este amânat până la data de 1 iunie. Deși primarul Emil Boc anunțase că măsura va intra în vigoare din aprilie, conducerea Primăriei a decis implementarea acesteia abia la începutul lunii iunie, pentru a evita răspândirea virusului.

Măsuri prin care compania vrea să convingă publicul călător

Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A vine în întâmpinarea eforturilor administrației publice locale și vizează următoarele aspecte:

-Reducerea poluării chimice și fonice

-Decongestionarea traficului de municipiu

-Stimularea publicului călător pentru a renunța la deplasări cu autoturismele proprii, reducerea astfel a accidentelor rutiere și a blocajelor în trafic

-Reducerea costurilor pe călător transportat

Compania își propune să modernizeze flota de mijloace de transport public, utilizând atât surse proprii, cât și surse din bugetul local și fonduri europene nerambursabile, să renunțe treptat la autobuzele Diesel și să achiziționeze autobuze electrice, troleibuze și tramvaie cu dotări moderne, oferind un confort sporit călătorului. 

“Vinerea Verde! Stop! Azi, mașina stă pe loc!”

CTP Cluj-Napoca S.A a propus introducerea acestui program prin care se acordă gratuitate la transportul public în fiecare zi de vineri pentru oricine dorește să circule pe traseele companiei aflate pe raza municipiului Cluj-Napoca. Introducerea transportului gratuit poate duce la o creștere substanțială a numărului de călatori și, automat, la sporirea încrederii acordate de către aceștia calității și promptitudinii companiei de transport public local.

Cine va suporta costurile

Costurile generate de acest program vor fi suportate de CTP Cluj-Napoca S.A, iar, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile contractuale prevăzute de Articolul 9, astfel cum a fost modificat prin HCL 165/2021, se va aplica metoda compensației. 

Directorii Companiei de Transport Public Cluj-Napoca speră că accesul la transportul gratuit de vineri va fi direct, simplu și atractiv. “Suntem convinși că publicul călător a putut observa că operatorul de transport din municipiul Cluj-Napoca dispune, la ora actuală, de un parc de mijloace de transport moderne și un număr suficient de mijloace de transport pentru a prelua fluxul de călători, atât în municipiul Cluj-Napoca, cât și în zona metropolitană, iar procesul de modernizare și diversificare a flotei va continua și în perioada următoare. “, au adăgat reprezentanții CTP Cluj-Napoca.

Materialul analizat și aprobat în C.A. și A.G.A poate fi consultat aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here