Agenția Europeană pentru Medicamente a anunțat vineri că a fost finalizată evaluarea terapiei anti-Covid dezvoltată de compania americană Regeneron. Astfel, a fost aprobată pentru a fi folosită în tratarea pacienților infectați cu coronavirus. Tratamentul poate fi administrat doar sub anumite condiții.

”Agenția a concluzionat că respectiva combinație cunoscută sub denumirea REGN-COV2 poate fi folosită pentru tratarea pacienților confirmați cu COVID-19 care nu au nevoie de oxigenare suplimentară și care sunt în pericol să dezvolte forme severe ale COVID-19”, a anunțat EMA într-un comunicat.

Agenția a afirmat de asemenea că recomandarea poate fi folosită ca un ghid în țările Uniunii Europene până la emiterea unei autorizații de piață.

EMA afirmă că decizia a fost luată în urma evaluării datelor privind combinația de medicamente casirivimab și imdevimab și că rezultatele preliminare arată că aceasta reduce încărcătura virală (cantitatea de virus din țesuturi) și că a dus la mai puține vizite medicale legate de COVID-19, conform Hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here