Este foarte bine cunoscut faptul că în ziua de astăzi majoritatea afacerilor trebuie să se folosească de ceea ce Internetul pune la dispoziție. De la amplificarea drastică a publicității și posibilităților pe care business-ul tău îl poate oferi până la facilitarea gestionării veniturilor, un site poate face pentru afacerea ta ceea ce toamna aduce pomilor: roadele.

Totuși aici trebuie menționat că o idee de site este doar primul pas. Pentru ca acesta să ajungă să fie vizibilă și ușor de accesat de către publicul la care vrei să te adresezi, este nevoie ca acesta să fie găzduit. Găzduirea unui site înseamnă că site-ul tău va fi stocat pe un server, precum sunt serverele dedicate de la NAV.ro, astfel serverul dedicat este soluția perfectă pentru cei care au nevoie de o bază foarte puternică care să poată susține un trafic colosal de mare fără să aibă probleme chiar și cu milioane de clienți.

Serverul dedicat și decolarea firmei tale spre culmile succesului

Destul de probabil te vei întreba „Dar nu pot să-mi găzduiesc site-ul singur? și eu am calculator cu acces la internet” Ei bine da, ai putea. Dar, ceea ce serverul dedicat aduce în plus față de orice server, este faptul că îți oferă toate specificațiile sale la dispoziția necesităților paginii tale, plus performanțe de top. Astfel trebuie să ții cont de anumite caracteristici precum:

 • Specificațiile și performanțele calculatorului
 • Procesorul și frecvența sa
 • Memoria RAM, cu cât serverul tău accesează datele mai rapid, cu atât mai bine, astfel 128 de GB este cu mult peste orice calculator obișnuit poate avea
 • Capacitatea de stocare, aici sunt suficienți 1 TB chiar și pentru cele mai încărcate domenii
 • Frecvența cu care aceasta este accesată, aici ar fi ideal un SSD adițional
 • Viteza transferului de date pe internet, unde pentru un site vizitat 200 de MB/s ar fi perfect
 • Adresa de IP: aici, IPv6 este dar apogeul în ceea ce privește rețelistica, dar poți să-l folosești în tandem cu anteriorul IPv4
 • Uptime-ul serverului, sau timpul în care este activ și funcțional. Acest lucru înseamnă în general că tot ceea ce este sub 99% este indezirabil pentru un business, deoarece fiecare minut în care site-ul este inaccesibil, înseamnă potențiali clienți pierduți.

Server mare pentru o firmă pe măsură

Toate aceste aspecte de mai sus, îți sunt oferite doar și în întregime afacerii tale printr-un astfel de server dedicat, care este varianta supremă atunci când vine vorba de astfel de tehnologie. Printr-o analogie, acest lucru ar fi similar cu deținerea unei case întregi, ai dreptul și posibilitatea să o modifici și să faci ce vrei cu ea.

Într-adevăr, deținerea unui server dedicat este ca și cum ai merge la un magazin de electronice, ai cumpăra un PC și l-ai ține constant în funcțiune pentru ca site-ul tău să fie mereu online și gata de accesat. Cu toate că pare foarte simplu, o astfel de soluție pentru găzduirea unei pagini pe internet, presupune o serie de lucruri de luat în considerare pe lângă specificațiile tehnice.

 • Flexibilitatea, acest lucru înseamnă că serverul tău devine foarte ușor de personalizat și îmbunătățit în funcție de nevoile pe care afacerea ta le presupune. De exemplu, posibilitatea de a te adapta chiar și la mii de persoane care îți vizitează site-ul lunar.
 • Fiabilitatea, mentenanța și avantajul de a-ți păstra serverul într-o constantă stare de funcționare optimă este exact ceea ce-ți dorești, astfel, utilizatorii mulțumiți pot deveni clienți fideli.
 • Siguranța, pe lângă faptul că o serie de copii de siguranță îți sunt puse la dispoziție pentru a nu pierde datele stocate, vreodată, protecția împotriva celor care doresc să îți compromită demersul afacerii tale vor fi opriți de un sistem de securitate gândit special pentru un astfel de server.

În concluzie, dacă consideri că afacerea ta are nevoie de o soluție care să faciliteze munca depusă, iar în același timp să crească vânzările și popularitatea afacerii tale, cu siguranță este cazul să apelezi la serviciile unei firme de web-hosting. Un site bine făcut nu este destul dacă nu poate susține îndeajuns de bine popularitatea și interesul pe care site-ul tău îl produce. Tocmai de aceea, un server dedicat este cea mai sigură și fiabilă variantă dacă ai nevoie de tot ceea ce este mai bun pentru businesul tău.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here