Din pacate, oricat de dureroasa si de neplacuta este o inmormantare, este un eveniment la care vei lua parte cu siguranta, cel putin o data in viata. Implicatiile emotionale ale acesteia sunt deosebit de mari si trebuie tratate atat cu seriozitate, cat si cu sobrietate. Prin urmare, este necesara o atentie deosebit de mare atunci cand participi, pentru a evita situatii neplacute care pot deranja, in primul rand, pe cei mai afectati, precum rudele si prietenii persoanei decedate.

Astfel, este important sa stii ce aspecte trebuie evitate atunci cand participi la o inmormantare, astfel incat sa pastrezi tonul solemn al nefericitului eveniment.

Iata ce trebuie sa eviti la o inmormantare!

Daca esti o persoana sensibila, este recomandat sa eviti partea de planificare a unei inmormantari. De acest lucru se ocupa, de obicei, prietenii si rudele persoanei decedate. Astfel, este recomandat sa existe o organizare clara, care va presupune, printre altele, achizitia de sicrie de la baidocserviciifunerare, pregatirea slujbei de la biserica si procurarea tuturor celor necesare. Aceste lucruri vor fi rezolvate de cei responsabili, apropiati ai defunctului. In schimb, tu trebuie sa ai grija ca eviti cateva aspecte esentiale.

Tinute extravagante

Cel mai important lucru este sa te incadrezi tonalitatea evenimentului. Prima metoda prin care iti poti arata respectul fata de oamenii afectati este tinuta abordata. Este obligatoriu sa fie haine de culoare neagra si sa fie ceva cat se poate de decent si simplu. Poti opta chiar si pentru un outfit formal, cum ar fi o camasa in loc de tricou sau o rochie lunga in loc de blugi. Singurele exceptii sunt in cazul in care apar cerinte specifice datorita obiceiurilor religioase ale persoanei decedate.

Comportamentul tragic

Indiferent de relatia pe care ai avut-o cu persoana in cauza, este bine sa eviti un comportament tragic, in masura posibilitatilor. Desigur, pot fi momente cand sentimentele te vor coplesi, dar este important sa-ti revii. Acest aspect nu tine de politete, ci de efectul pe care il are pentru cei din jur. Durerea pierderii cuiva poate fi contagioasa si ii poate influenta si pe ceilalti participanti la inmormantare. In momentele in care emotiile devin prea mari, poti alege sa te retragi intr-un loc izolat unde sa te descarci in liniste.

Obiceiuri nepotrivite

Nu in ultimul rand, atentie la traditii! Chiar daca inmormantarea se desfasoara dupa aceleasi obiceiuri religioase, este posibil sa existe practici tipice anumitor regiuni, in functie de locul unde are loc evenimentul. Totusi, este bine sa stii ca unele gesturi nu sunt potrivite, indiferent de zona geografica. De exemplu, evita sa pui bani in buzunarele hainelor persoanei decedate. Este mult mai util sa ii dai de pomana. De asemenea, nu trebuie sa se foloseasca materiale inflamabile, precum capete de lumanare, hartie sau spirt, pentru a intretine arderea tamaii, din motive de siguranta.

Participarea la o inmormantare presupune o mare incarcatura emotionala deoarece persoanele afectate sunt mult mai sensibile in aceasta perioada. Prin urmare, asigura-te ca acorzi un plus de atentie aspectelor esentiale, pentru a face aceasta incercare mult mai usor de suportat pentru cei din jur!

sursa foto: envato.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here