Judecătoria Huedin a condamnat trei bărbați din județul Cluj care, sub aburi de alcool, au avut un comportament violent într-un bar din Beliș. Doi dintre aceștia s-au dezbrăcat și au mimat un act sexual oral. După ce au fost trimiși în judecată, cei trei bărbați au fost condamnați la închisoare.

În iunie 2017, Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin i-a trimis în judecată pe Răzvan Iosif Popșea, Ionuț Pașcalău și Daniel Negrea pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniște publice și pentru ultraj contra bunele moravuri.

Unul dintre bărbați – Răzvan Iosif Popșea – , fiind sub influența băuturilor alcoolice, în mai 2015 se afla într-un bar din satul Beliș. Acesta a avut un comportament violent, respectiv a trântit un scaun de pardoseală în mai multe rânduri și a spart mai multe sticle de bere și scrumiere, timp în care în bar se aflau mai multe persoane.

În aceeași zi, în același bar se aflau și Ionuț Pașcalău și Daniel Negrea, fiind de asemenea sub influența alcoolului. Aceștia au fost acuzați că au săvârșit acte de exhibiționism și au mimat un act sexual oral. Concret, unul dintre bărbați i-a tras jos celuilalt bărbat pantalonii și lenjeria intimă, acesta acceptând să participe la acest act.

”Și-a luat penisul în mână și l-a tras pe celălalt bărbat de ceafă înspre zona sa inghinală, mimând un act sexual oral”, arată procurorii.

Ce pedepse au primit bărbații care au mimat actul sexual

Cei doi bărbați care au mimat actul sexual au scăpat cu pedepse mai blânde din partea judecătorilor. În iulie 2019, Ionuț Pașcalău a fost condamnat la 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri.

De asemenea, judecătorul a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şistabileşte un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii. Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Cluj la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

De asemenea, instanța i-a impus acestuia să urmeze un program de reintegrare socială derulat de serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţiile din comunitate.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Beliș, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Pe Daniel Negrea, instanța l-a condamnat la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvâr-şirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri. Daniel Morar mai are o pedeap-să de 1 an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt cu pedeapsa de 6 luni închisoare, astfel că acesta va executa pedeapsa cea mai grea, aceea de 1 an închisoare.

Închisoare cu executare!

Prin sentința penală din iunie 2019 a Judecătoriei Huedin s-a dispus condamnarea lui Răzvan Iosif Popșea la pedeapsa de 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice. Însă, situația lui Popșea este diferită față de cea a prietenilor lui deoarece acesta a fost condamnat pentru mai multe infracțiuni, în final fiind stabilită pedeapsa de 2 ani de închisoare executată în regim de detenție.

Concret, Curtea de Apel Cluj l-a condamnat pe acesta la pedeapsa rezultantă de 1 an și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat pentru care s-a aplicat pedeapsa de 1 an și 3 luni închisoare și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. S-a constatat că printr-o altă sentință, acesta a fost a fost condamnat la 1 an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice.

”Constată că infracţiunea de tulburarea ordinii şi liniştii publice pentru care inculpatul a fost condamnat prin prezenta este în concurs real cu infrac-ţiunea de punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat pentru care inculpatul a fost condamnat, cu infracţiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și cu infracţiunea de tulburarea ordinii şiliniştii publice (…)”, a arătat magistratul de la Judecătoria Huedin.

Prin urmare, s-a stabilit ca bărbatul să execute pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 3 luni închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 9 luni închisoare, urmând ca inculpatului să i se stabilească în final pedeapsa de 2 aniînchisoare, ce se va executa în regim de detenție.

”În baza art. 40 alin. 3 NCP deduce din pedeapsa aplicată prin prezenta hotărâre perioada executată în baza sentinţei penale nr. 1/2018 a Judecătoriei Huedin pronunţată în dosarul nr. 761/242/2016, definitivă prin decizia penală nr. 3364/ A/2018 a Curţii de Apel Cluj, respectiv de la data de 01.11.2017, până la data liberării condiționate, respectiv 18.09.2018. Anulează mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 228/2018, mandatul european de arestare nr.4/26.03.2019 și mandatul de urmărire internațională în vederea extrădării nr.4/2019, mandate emise în baza sentinţei penale nr. 209/04.07.2018 a Judecătoriei Huedin pronun-ţată în dosarul nr. 1000/ 242/2017, definitivă la data de 04.03.2019 prin decizia penală nr. 244/A/2019 a Curţii de Apel Cluj şi dispune emiterea unui nou mandat de executare a pedepsei închisorii conform prezentei hotărâri”, mai arată judecătorul.

Hotărârea nu este definitive, ea a fost atacată cu apel de către cei trei bărbați. Cazul a ajuns la Curtea de Apel Cluj, instanță care în decembrie 2019 a suspendat cauza până ce Înalta Curte de Casație și Justiție va pronunța o hotărâre pentru dezlegarea unei chestiuni de drept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.