Standard & Poor’s a retrogradat toate cele trei bănci până la ‘A’ de la ‘A plus’ , perspectiva asociată fiind una stabilă. În plus, în cazul băncii elveţiene UBS, agenţia de evaluare a confirmat ratingul ‘A/A-1’ cu perspectivă stabilă.

Într-un comunicat de presă, S&P a precizat că acţiunea se datorează ‘riscurile crescute cu care se confruntă marile bănci europene active pe piaţa de investment banking în condiţiile în care organismele de reglementare şi condiţiile incerte de pe piaţă continuă să facă mai dificilă activitatea în industrie’.

Cele patru bănci europene sunt printre cele mai expuse la o serie de propuneri care ar reduce veniturile din operaţiunile de trading şi investment banking. În plus, băncile trebuie să strângă fonduri pentru a îndeplini noile norme de capital, într-un moment în care volatilitatea provocată de mediul economic dificil ar putea afecta câştigurile.

‘Considerăm că deţinătorii de obligaţiuni ai acestor bănci se confruntă cu riscuri crescute, ca urmare a înăspririi reglementărilor în industria bancară, pieţele globale fragile, economiile europene stagnante şi creştere riscurilor juridice care apar ca urmare a crizei financiare’, se arată în comunicatul S&P.Agenţia de evaluare Standard & Poor’s a retrogradat miercuri trei mari bănci europene, Barclays Plc, Deutsche Bank AG şi Credit Suisse Group AG, citând îngrijorările cu privire la mărimea portofoliilor din domeniul investment banking precum şi impactul noilor reglementări, transmite Bloomberg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here