Droguri

Clujeanul George Dan Rusu a fost condamnat în anul 2004 la 25 de ani de închisoare pentru trafic de droguri, consumi ilicit de droguri şi infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat.

”Aceeaşi sentinţă maximă, de 25 de ani, a primit-o şi un alt membru al bandei sale, Víctor Avelino Escobar Álvarez, relatează publicaţia Noticias.123.cl. Iubita acestuia, Inelia del Carmen Cebrero Duarte, a fost condamnată la 11 ani, iar fiica sa, María José Escobar Cebrero, a primit două sentinţe a câte cinci ani. Aceste patru persoane au fost condamnate atât pentru trafic, cât şi pentru asociere ilicită.

O a cincea persoană, Verónica Fabiola Carrizo Palma, a primit o pedeapsă de patru ani cu suspendare, pentru trafic. În total, banda coordonată de român a cumulat o pedeapsă de 75 de ani.”, conform Evz.ro

Banda coordonată de român a fost prinsă cu 1.300 kg de cocaină, care ar fi avut o valoare de 65.000.000 de euro pe piața neagră de droguri.

Tribunalul Cluj a admis cerea de transfer a traficantului de droguri ieri, 22 martie, acesta urmând să își continue pedeapsa la un penitenciar din România.

”Persoana condamnată R.G.-D. să execute în România o pedeapsă rezultantă de 25 ani închisoare. Dispune transferarea persoanei condamnate R.G.-D. şi continuarea executării pedepsei recunoscute şi adaptate, într-un penitenciar din România. În baza art. 72 C.pen., deduce din pedeapsa recunoscută şi adaptată de 25 ani închisoare, perioada în care persoana condamnată R.G.-D. s-a aflat în executarea pedepsei în Chile, respectiv cu începere din 12.09.2004 la zi.”

George Rusu Dan va mai petrece aproximativ doi ani jumătate de închisoare în România, având posibilitatea de a cere eliberare condiționată după aceasta perioadă.

Acesta a executat deja 16 ani de detenție în penitenciarul din Chile.

Citește și: Ancuța Cîrcu, acuzată într-un dosar de proxenetism, azi a fost eliberată

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here