Trei societăți din cadrul Grupului Electrica au primit avizul de fuzionare de la Tribunalul Cluj. Este vorba despre Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Nord (SDTN), în calitate de societate absorbantă, Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Sud (SDTS) şi Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord (SDMN), în calitate de societăţi absorbite, se arată într-un raport al Electrica publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Fuziunea îşi va produce efectele la finalul zilei de 31 decembrie 2020, conform proiectului şi hotărârilor adunărilor generale extraordinare ale acţionarilor celor trei societăţi (Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Nord, Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Sud şi Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord) din luna august a acestui an, privind aprobarea fuziunii.

Practic, începând cu 2021, SDTS şi SDMN, în calitate de societăţi absorbite, îşi vor înceta existenţa, urmând a fi radiate, iar activele şi pasivele deţinute de acestea vor fi transferate prin efectul operaţiunii de fuziune prin absorbţie şi de drept către SDTN, în calitate de societate absorbantă, în schimbul emiterii în favoarea Electrica (acţionarul societăţilor absorbite) de acţiuni noi în capitalul societăţii absorbante.

În urma fuziunii celor trei societăţi de distribuţie din cadrul Grupului Electrica, denumirea noii societăţi rezultate va fi Distribuţie Energie Electrică România (DEER).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here