Bătaie ca-n filme într-un bar din Tritenii de Jos, iar făptaşii, doi soţi – un fel de Bonnie şi Clyde locali – care au acţionat rapid, la  „tonul” dat de către femeie, după o vorbă ironică, rostită de un client la băutură,  veche cunoştinţă a acesteia. Iar scandalul a început după ce soţul barmaniţei, intrând în local, a întrebat-o dacă are probleme cu cineva. Iar clientul „autosesizându-se” a răspuns în locul ei: „Cu mine, nu, poate cu alţii”!

 

Dl. Dorel este un agricultor falnic, în vârstă de 48 de ani, din Tritenii de Jos, localitatea de origine a renumitului baschetbalist din N.B.A. Ghiţă Mureşan. Miercuri 30 mai, acesta intră morcovit în sala de aşteptare a I.M.L.Cluj, însoţit de fiul lui, un tânăr de vreo douăzeci de ani. Are ochiul umflat precum o baniţă, acoperit parţial de un bandaj, iar bărbia şi buza îi sunt cusute cu copci. Mărturiseşte, fără niciun fel de reţinere că în urmă cu două zile a fost victima violenţei a doi soţi, Elisa şi Peti, în barul din sat, după o vorbă aruncată de el la o halbă de bere. Povesteşte acesta: „Bărbatul ei, un om pe care-l învârte pe degete cum vrea, tocmai intrase în bar şi a întrebat-o tare, ca să audă toată lumea, dacă are cumva probleme cu cineva şi s-a uitat spre mine. Eu, care de vreo doi-trei ani nu mai sunt pe desfăşurătorul ei telefonic am răspuns, cu promptitudine, că precis cu mine nu dar poate cu alţii. La care acesta, incitat de barmaniţă s-a apropiat de masa mea – la care mă aflam împreună cu alţi săteni – şi mi-a ars un pumn în gură de-am căzut la pământ. Iar când să mă ridic ea m-a pocnit cu o sticlă goală de bere în ochi, atât de tare încât a spart-o de capul meu”!  Bărbatul povesteşte în continuare că s-a târât cu chiu cu vai până acasă, neajutat de nimeni – deoarece el provine dintr-un sat învecinat şi e socotit de localnici „vinitură”, un străin vinovat pentru că a luat de soţie o fată din satul lor, rupând – adaug eu –  „lanţul trofic”. „Probabil că din acest motiv nimeni n-a intervenit ca să mă apere, sau măcar să-i oprească să mă lovească”, adaugă acesta, cu o tristeţe nemărginită în priviri. Ajuns acasă, dl. Dorel a anunţat ambulanţa, la numărul de urgenţă 112, după care s-a spălat de sânge. A ajuns curând la Spitalul Municipal Câmpia Turzii unde, după ce a primit primul ajutor a fost trimis acasă, fără însă să i se elibereze hârtie de ieşire din spital, deşi rănile au fost foarte serioase. Continuă acesta, indignat, după ce remarcă uimirea medicilor legişti la situaţia în care – deşi fusese transportat şi oblojit la Urgenţă – nu i s-a eliberat nicio hârtie în momentul în care a părăsit spitalul. „Mi s-a spus că au dat hârtia poliţiştilor, veniţi şi ei la spital. Acum înţeleg însă – şi spun asta fără nicio reţinere – un medic important de acolo a primit, probabil, de la Peti un telefon în care acesta i-o fi cerut să-l ajute să muşamalizeze cazul. Asta pentru că Peti îi îngraşă medicului, în fiecare an, o mangaliţă”. Bărbatul este poftit în cabinetul de consultaţii al I.M.L.Cluj şi se întoarce rapid cu un certificat în care medicii i-au recomandat opt zile de îngrijiri. Dar, în acelaşi timp, suspectând faptul că leziunile sunt mult mai serioase, aceştia l-au îndrumat pe dl. Dorel spre Clinica de Chirurgie Maxilofacială în vederea unor explorări amănunţite.

 

„Legat de cazul din Tritenii de Jos se fac cercetări într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Se verifică toate aspectele care au dus la comiterea faptei. Aceasta s-a produs în urma unui conflict spontan, pe fondul consumului de alcool”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Traian Morar, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here