trump vs biden

Potrivit unui sondaj realizat de Reuters/Ipsos publicat ieri, realizat în perioada 11-15 septembrie, 50% dintre posibilii alegători au susținut că vor vota cu Biden, iar 31% cu Trump. Alţi 3% au afirmat că vor susţine un alt candidat, iar restul sunt indecişi.

Procentul a scăzut de la 13% într-un sondaj similar efectuat în perioada 9-10 septembrie şi 15% într-un sondaj din 3-8 septembrie, transmite adevarul.ro.

Majoritatea votanţilor sunt hotărâţi cu cine vor vota. O proporţie de 9 din 10 votaţi pentru Biden şi 8 din 10 dintre alegătorii lui Trump au spus că ”sunt siguri în totalitate” în legătură cu opţiunea lor pentru preşedinte. Numai 1 din 10 alegători probabili ai lui Biden şi mai puţin de 2 din 10 în cazul lui Trump au părut că se mai gândesc.

Sondajul sugerează că Biden are un avantaj timpuriu în asigurarea votului popular în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie. Cu toate acestea, 9% dintre votanţii probabili sunt indecişi sau nu au susţinut încă un candidat al unui partid  mare.

Decizia lor din următoarele săptămâni ar putea determina cine câştigă. Câştigarea votului popular nu înseamnă în mod necesar câştigarea alegerilor, care este decisă de sistemul Colegiului Electoral. Trump a câştigat în 2016 chiar dacă a pierdut votul popular.

Mesajul ”lege şi ordine” al preşedintelui nu ajunge la votanţi

Pandemia de coronavirus și gestionarea acesteia este principalul motiv de îngrijorare în rândul americanilor, iar refacerea încrederii în guvern al doilea.

Potrivit sondajului, numai 11% dintre albii din suburbii au afirmat că cel mai important factor de influenţare a votului este interesul pentru poziţia fermă faţă de criminalitate şi tulburările sociale.

Albii din suburbii, ca şi restul americanilor, sunt interesaţi cel mai mult de noul coronavirus, care a ucis până în prezent 195.000 de persoane în Statele Unite, mai mulţi decât în oricare altă ţară din lume. Întrebaţi care este cel mai important factor care le influenţează votul, 27% dintre albii din suburbii au spus că doresc un candidat cu un plan solid de gestionare a noului coronavirus, iar 25% că doresc pe cineva care să refacă încrecerea în guvernul american.

Alţi 19% au spus că vor un preşedinte puternic în privinţa economiei şi a locurilor de muncă.

Trump intenţionează să cheltuie 10 milioane de dolari pe reclame concentrate pe economie, unde îşi păstrează un nivel ridicat de popularitate.

Conform sondajului, 45% dintre adulţii americani consideră că Trump este un candidat mai bun pentru reconstrucţia economiei, comparativ cu 36% în cazul Biden.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here