Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susține că sunt „blamate” numai protocoalele care au avut implicaţii în activitatea de înfăptuire a justiţiei, nu şi cele care sunt benefice formării profesionale, informează Agerpres.

Luni dimineaţă, la intrarea la CSM, întrebat dacă avea cunoştinţă de existenţa a două protocoale clasificate încheiate între Ministerul Justiţiei şi SRI, Toader a răspuns: „Nu. Categoric nu. În spaţiul public, cineva căruia nu vreau să îi spun numele spunea: ministrul Toader a semnat 6 protocoale, mare protocol. Acum protocoalele acestea, vă rog să fiţi de acord, noi luăm atitudine şi le blamăm şi vom vedea juridic ce le facem, protocoale care au avut implicaţii în activitatea de înfăptuire a justiţiei. Eu am semnat ca decan al Facultăţii de Drept de la Iaşi un protocol cu CSM pentru că studenţii de la Drept au în planul de învăţământ disciplină obligatorie – practică de specialitate, anul III la parchete, anul IV la instanţe. Şi am semnat cu CSM un protocol în baza căruia instanţele, parchetele primesc studenţii să facă practică. Ori, şi de sunteţi de acord şi de nu sunteţi de acord, acela este un protocol benefic formării profesionale. Noi vorbim doar de cele din activitatea de înfăptuire a justiţiei ”.

Duminică, Asociaţia Forumul Judecătorilor din România a precizat, într-un răspuns primit de la Ministerul Justiţiei, că MJ are încheiate două protocoale clasificate cu Serviciul Român de Informaţii. În răspunsul trimis asociației, MJ a arătat că „La nivelul Ministerului Justiţiei există două protocoale clasificate încheiate între MJ şi Serviciul Român de Informaţii. Primul protocol de colaborare încheiat exclusiv pe problema prevenirii şi combaterii terorismului, iar al doilea protocol reprezintă organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional de prevenire şi combatere a terorismului. De asemenea, MJ adaugă că, având în vedere caracterul nepublic al unor astfel de documente, informaţiile din acest domeniu sunt exceptate de liberul acces al persoanelor.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here