Ministrul Justiţiei vine cu o replică fulger, după ce Federaţia Sindicatelor ANP i-a cerut să prezinte acte care arată că penitenciarul Iaşi, Corpul A, e pe lista de reparaţii capitale pentru 2018. Într-o scurtă postare pe Facebook, Tudorel Toader a anunţat că va face publice documentele cu pricina chiar mâine, în prima zi de lucru a ministerului.

„PS: Maine voi face publice toate documentele la care am facut referire in mesajul precedent !”, scrie Tudorel Toader pe Facebook.

Replica ministrului vine după ce FSANP l-a somat să facă dovada afirmaţiilor sale şi să publice documentele privitoare la reabilitarea penitenciarului Iaşi.

„Cerem, in consecinta, ministrului Justitiei dezafectarea acelei cladiri si, pentru ca imaginea dezastrului mandatului Toader sa fie completa, ii cerem sa prezinte o lista completa a cladirilor din sistemul penitenciar care la acest moment prezinta un risc similar. Realitatea este ca, desi ministrul anunta modernizari, acestea nu se intampla. Dimpotriva, sistemul penitenciar se prabuseste.”, conform stiripesurse.ro.

De altfel, reacţia FSANP vine după ce Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a susţinut, într-o postare pe Facebook, că mutarea câtorva sute de deţinuţi de la închisoarea din Iaşi la alte unităţi face parte dintr-un plan de redistribuire, la respectivul penitenciar urmând să fie făcute lucrări de modernizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here