Șapte români au primit pedepse cumulate de peste 19 ani de închisoare în Marea Britanie pentru fraude și spălare de bani, prejudiciul calculat fiind de peste un milion de lire sterline, a anunțat vineri poliția din comitatul sud-vestic Somerset, potrivit Mediafax.

Ancheta pentru fraudă a început în orașul Bristol și s-a dezvoltat la nivel național, după ce a fost descoperită o operațiune amplă derulată de o grupare infracțională organizată.

La 8 aprilie, au fost arestate trei persoane – Vasile Durescu (28 de ani), Gabriel Anescu (26 de ani) și Anca Feraru (28 de ani) – suspectate de conspirație pentru comiterea de fraude și spălare a banilor. În urma perchezițiilor domiciliare, au fost confiscate pașapoarte false, numerar și alte dovezi financiare. Un autoturism Mercedes, în valoare de peste 30.000 de lire sterline, și alte obiecte de mare valoare aparținând lui Vasile Durescu au fost confiscate ca dovadă a spălării de bani.

După investigații suplimentare, au fost descoperite conturi bancare deschise la nivel național de către suspecți, folosind identități false, conturi care au fost utilizate pentru a spăla banii proveniți din fraude online. Gruparea infracțională organizată formată din cei șapte români au prejudiciat mai multe persoane cu peste un milion de lire sterline.

Pedepsele cu executare dictate de către instanța engleză au fost: Vasile Durescu – cinci ani de închisoare, Gabriel Anescu – doi ani și jumătate, Anca Feraru – 18 luni, Mihai-Marian Zamfir – doi ani și șapte luni, Liviu Tevelei – doi ani și opt luni, Ovidiu Florsescu – doi ani și patru luni, Marius-Constantin Cebuc – doi ani și șase luni.

2 COMENTARII

  1. Au prejudiciat, au facut bani. Dar CE au facut? Ca stiu multi care fac un miliard pe zi, cand le merge bursa bine, si altii sunt prejudiciati, dar nimeni un este dat in justitie. Deci ar fi totusi CORECT sa se dea ceva mai multe detalii despre crimele si conspiratiile acestor romani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here