Ioan Haiduc, un fost muncitor la „Ceramica” Turda, este în continuare abulic şi incoerent, pe holul I.M.L. Cluj, chiar şi după o săptămână de ședere în spital. Susţine că o rudenie de-a lui, Dănuţ, ins în vârstă de 27 de ani – dar cu o jumătate din viaţă petrecută în puşcărie – l-a bătut crunt şi l-a jefuit, împreună cu soţia şi soacra lui, duminică, 29 aprilie, pe strada Nicolae Teclu din cartierul turdean Solvay. La această oră poliţia cercetează cazul, în ciuda faptului că victima a rămas cu sechele de pe urma loviturilor, şi nu exclude varianta jafului, deşi iniţial era vorba doar de infracţiunea de lovire şi alte violenţe.

 

Bărbatul, în vârstă de 60 de ani, este însoţit la I.M.L.Cluj de soţie şi un nepot, Cristi. Ambii se ocupă de el cu multă grijă, deoarece omul a stat şase zile, la Clinica de Chirurgie Maxilofacială din Cluj-Napoca, după ce a fost distrus în bătaie de un vecin – şi totodată rudă – Dănuţ, pentru că a refuzat să-i achite o „taxă de şmecher”. Cu toate acestea – susţine victima şi familia lui – pensionarul a fost „golit” de suma pe care o avea într-unul din buzunare, 1.000 de lei şi de telefon, alţi 2.500 rămânând intacţi în celălalt buzunar, doar pentru că atacatorii nu şi-au închipuit că Haiduc avea atâţia bani asupra sa! Mărturiseşte Haiduc, exprimându-se cu dificultate: „Ştiau că vineri am fost la bancă şi-am scos bani, aşa că Dănuţ mi-a cerut să-i dau o parte din ei, dar eu n-am acceptat acest lucru. Atunci, ca la un semn, a apărut Ibi, soacra lui care mi-a ars un bolovan în cap, de-am leşinat. Apoi, după ce m-au lovit cât au dorit, cu picioarele, peste tot, mi-au golit buzunarul în care aveam suma mai mică şi mi-au furat şi telefonul. M-au lăsat acolo. Între timp, cineva a chemat salvarea şi poliţia, iar eu am fost dus la Spitalulul Municipal, după care transferat la Cluj, la „Maxilofaciale”. Acolo am stat şase zile, până azi, unde am suportat o operaţie care a durat trei ore iar medicii mi-au fixat plăcuţe metalice în maxilarul rupt”. Intervine în discuţie şi nepotul victimei, Cristi, un bărbat de vreo treizeci de ani: „Tot acest individ mi-a atacat familia cu un cuţit, pe 1 ianuarie, în propria casă şi ne-a determinat ulterior să o vindem, la un preţ derizoriu şi să ne mutăm în chirie. Şi, deşi am depus plângere împotriva lui, până la această oră n-am avut niciun rezultat ba, mai mult, eu am fost cel amendat cu 2.000 de lei pentru că am vorbit urât cu poliţiştii, ştiind că am dreptate – iar ei păreau de partea atacatorului. Chiar zilele trecute, Dănuţ a oprit-o pe stradă pe fetiţa mea şi i-a spus: „Vezi că v-am scos până la urmă din casă”? Acest om a făcut puşcărie mai mult de jumătate din viaţă, deşi are numai 27 de ani. Se ocupă de fetele de pe centura Turzii şi de asemenea, percepe taxe de “protecţie” – iar cine nu i se supune e vai de capul lui!” Haiduc este poftit în cabinetul de consultaţii al I.M.L.Cluj, de unde se întoarce după câteva zeci de minute – dată fiind gravitatea situaţiei şi numeroasele urme de pe corp – cu un certificat în care i-au fost recomandate 45 de zile de îngrijiri medicale.


„Este vorba în acest caz de o stare conflicuală mai veche, între agresor şi victimă, care sunt rudenii, iar respectivul este audiat la această oră de poliţie pentru tot ce s-a întâmplat. Deocamdată există deschis un dosar pentru infracţiunea de lovire şi alte violenţe dar dacă ulterior victima va putea face dovada că a avut la ea banii şi telefonul, atunci încadrarea juridică se va schimba”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Traian Morar, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

1 COMENTARIU

  1. […] Cu toate acestea – susţine victima şi familia lui – pensionarul a fost „golit” de suma pe care o avea într-unul din buzunare, 1.000 de lei şi de telefon, alţi 2.500 rămânând intacţi în celălalt buzunar, doar pentru că atacatorii nu şi-au închipuit că Haiduc avea atâţia bani asupra sa!”, scrie Gazetadecluj. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here