Ovidiu Roja sursa ziardecluj.ro

Surorile fostei soții a lui Ovidiu Roja, cunoscut în mediul interlop din Turda, spun că accidentul în urma căruia sora lor a murit în urmă cu 4 ani ar fi fost ”regizat”. Ele au făcut un denunț împotriva lui Roja în care nu acceptă faptul că sora lor ar fi condus motocicleta în momentul producerii accidentului. Pe de altă parte, procurorii au clasat acuzațiile împotriva lui Roja în baza unor filmări a unei camere de supraveghere și a declarațiilor martorilor care au transmis că soția lui Roja a murit în urma unui accident provocat pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de circulație.

Potrivit poliției clujene, ”la data de 10.05.2020 în jurul orelor 16.41, numita Matei Camelia Maria a condus motocicleta marca Suzuki VR 1800” pe care se afla, în calitate de pasager, proprietarul motocicletei, soțul său, numitul Roja Ovidiu, pe DJ161B din direcția localității Bogata spre localitatea Călărași și ajungând în zona km 36+400, în afara localității Bogata, în apropierea Poligonului de tragere Bogata, ajungând într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, semnalizată prin indicator rutier, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a derapat și a pătruns în șanțul situat în partea stângă a direcției sale de deplasare, după care s-a răsturnat pe câmp”, arată referatul poliției.

Sursa foto turdanews.ro

Cei doi au fost răniți grav, iar după câteva zile ea a murit în urma traumatismelor suferite.

Referatul poliției o indică pe Matei Camelia Maria ca fiind autoarea accidentului în baza următoarelor probe: procesul verbal de vizionare a imaginile video surprinse de camerele de supraveghere de pa clădirea Școlii generale Bogatin, procesul verbal de redare a înregistrărilor audio cu declarațiile martorilor Toma Flaviu costel, Olaru Paul Cristian și Olaru Ilinca. 

”Reiese fără dubiu faptul că la momentul producerii accidentului rutier, motocicleta a fost condusă de Matei Camelia Maria, pasager fiind numitul Roja Ovidiu, proprietarul motocicletei. Este evident faptul că acesta i-a încredințat numitei Matei Camelia Maria motocicleta pentru a o conduce pe drumurile publice. În cadrul dosarului de cercetare, Roja a fost acuzat de ucidere din culpă, dar la sfârșitul lunii martie 2024, acuzațiile împotriva lui au fost clasate.

Însă, surorile lui Mariei Camelia Matei îl acuză pe Roja că, de fapt, el ar fi provocat accidentul, dar încearcă să ascundă faptele.

În denunțul lor, Matei Diana Corina și Pop Carmen Mihaela spun că după ce a ieșit din pușcărie, Roja obișnuia să își agreseze soția. Ea și copilul obișnuiau să se refugieze în apartamentul uneia dintre surori.

”La ultimul incident, aceasta (Matei Camelia Maria, n.red.) a rămas la apartamentul nostru mai multe zile, din data de 27 aprilie până în data de 7 mai. În timp cât a stat la apartament, în special pănă în data de 6 mai, a amenințat-o foarte rău, că o va ucide, Camelia fiind foarte terifiată deoarece Ovidiu a fost foarte agresiv verbal și chiar față de fiul lor. Camelia a precizat că Ovidiu a întrebuințat doar aplicația whatsapp pentru a comunica cu ea atunci când o amenința. A intenționat să ne trimită copii a mesajelor, dar din păcate nu a mai reușit. A reușit în schimb să ne trimită o înregistrare doar după ce a început să o amenințe în data de 1 mai și mi-a cerut să o folosesc ca evidență în cazul în care se va întâmpla ceva cu ea”, spun cele două surori în denunțul depus împotriva lui Ovidiu Roja.

Ele mai adaugă și că sunt indicii care arată că accidentul în care murit sora lor ar fi putut fi regizat.

”Pe data de 10 mai a avut loc accidentul la care am auzit că se presupune că Camelia a condus motocicleta. Acest lucru este imposibil și extrem de suspicios deoarece: Ovidiu știa că Camelia nu a condus niciodată o motocicletă și nu avea permis de conducere pentru motocicletă. Chiar și mașina a început să o conducă doar la 30 de ani deoarece nu a avut suficientă încredere. (…)Înțeleg că înaintea accidentului, aceștia au vizitat familia Olaru în Cornești, Ovidiu menționându-le că Camelia vrea să încerce să conducă Sayu că a lăsat-o să conducă puțin? Cu toate acestea, când au părăsit locuința familiei Olaru, conducea Ovidiu”, se arată în denunț.

Fostul procuror, actualmente avocat, Alexandru Lele contestă clasarea acuzațiilor făcute împotriva lui Roja

Soluția de clasare a dosarului a fost contestată de fostul procuror Alexandru Lele, care în prezent este avocat.

”Procurorul de caz s-a manifestat vădit deranjat de observațiile profesionale pe care i le-am făcut, pretinzând – cu suficiență regretabilă – că nu li se pot cere explicații organelor de urmărire penală cu privire la modul în care acestea acționează, întrucât efectuarea urmăririi penale este atributul exclusiv al acestora, prin urmare astfel de solicitări trebuie respinse ca inadmisibile! (Nu, zău?: atunci ne vom adresa Inspecției judiciare! Dar aceasta este o altă problemă). Procurorul de caz a avut totuși tăria să recunoască faptul că organele de cercetare penală nu au dispus până la data de 21.02.2024 efectuarea expertizei (iată cât le pasă polițiștilor de dispozițiile procurorului și câtă autoritate are acesta în fața lor! – nota noastră, avocat Alexandru Lele), deși exista o dispoziție expresă în acest sens a procurorului de caz!

Deși, cu aceeași ocazie, la 22.02.2024!, procurorul de caz atrage atenția organelor de cercetare penală în vederea dispunerii expertizei tehnico-științifice de îndată, astfel încât cercetarea să fie finalizată până la termenul stabilit de către judecator, prin ordonanța de clasare nr. 1029/P/2020, din 25.03.2024, procurorul de caz adoptă o cu totul altă optică – probabil stresat de termenul limită și de indiferența cu care îl sfidau polițiștii de la Poliția municipiului Turda, după ce, împreună, au lăsat dosarul în nelucrare timp de aproape 4 ani! – , uită de proba pe care a dispus-o și clasează cauza cu privire la săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, prev. și ped. de art. 192 alin. (1) Cod penal (fapta numitului Roja Ovidiu) și disjungerea cauzei în vedera continuării cercetărilor într-un dosar nou format față de suspectul Roja Ovidiu pentru săvârșirea infracțiunii de încredințarea unui vehicul, prev de art. 335 alin. (2) Cod penal.”, explică Alexandru Lele în contestația făcută.

În 2016 a fost arestat pentru că și-a bătut soția

În 2016, Ovidiu Roja a fost arestat pentru 30 de zile, după ce şi-a snopit nevasta în bătaie, în noaptea de 4/5 februarie, fiind cercetat pentru tentativă de omor calificat. 

Iniţial femeia a susţinut că a fost bătută de soț, iar câteva luni mai târziu şi-a schimbat declaraţia spunând că a alunecat pe scări. Roja a fost audiat în luna august, de către magistraţii Tribunalului Cluj, în cadrul procesului penal, în care este acuzat de tentativă omor, asupra soţiei sale, Camelia.

„Inculpatul a susţinut că soţia sa a alunecat în noaptea de 4 spre 5 februarie, pe scara interioară a casei în care domiciliază şi că la solicitarea acesteia, a dus-o la mama lui, revenind cu copilul acasă. Camelia a confirmat susţinerile lui Roja, afirmând că a alunecat pe scări. Întrebată de magistrat de diferenţa între declaraţiile din faţa procurorilor, a poliţiştilor şi medicilor din spital, unde a susţinut că a fost bătută cu pumnii şi picioarele, femeia a susţinut că acelea au fost declaraţii false” relata presa locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.