Inspectorul CNA, Simona Bidian, a atras atenția asupra faptului că în cadrul unei emisiuni a TVR Cluj a fost favorizat partidul USR-PLUS.

”La data de 4 februarie 2021, în intervalul orar 19:00 – 19:55, în cadrul emisiunii Actual Regional – Politic, producător Vasile Hotea-Fernezan, moderată de Ionel Lespuc, difuzată de postul de televiziune TVR Cluj, au avut loc dezbateri pe mai multe teme politice printre care ”Chimia din coaliția de guvernare”, ”Ceartă pe funcția de prefect”, ”PLUS pune prefect la Clui” etc.

După cum se poate observa, la emisiunea respectivă în care s-au dezbăteau teme de interes public au participat exclusiv membri ai aceluiași partid/alianțe – USR PLUS – respectiv Dacian Cioloș – copreședinte USR PLUS, Cătălin Sălăgean – președinte USR Cluj și George Trif – președinte USR Cluj-Napoca.

Deși aparent tematica lăsa să se înțeleagă că ar fi subiecte doar care vizează, restructurarea internă a coaliției USR PLUS, în realitate în primele 40 de minute ale emisiunii (din 55 de minute in total), copreședintele Dacian Cioloș a furnizat informații despre viziunea USR PLUS asupra planului național de relansare și reziliență. Arătăm că a permis doar celor din USR PLUS să dezbată în spațiul public acest subiect fără a se asigura si opinia Partidului Social Democrat sau a altui partid aflat în opoziție. Considerăm astfel că nu s-a asigurat informarea obiectivă a publicului cu privire la o temă de interes național, în condițiile în care este știut faptul ca PNRR se află în dezbatere publică. (…)”, arată textul petiției făcută de inspectorul audiovizual pe zona cluj-Sălaj, Simona Bidian.

În urma apariției acestei știri, CNa a transmis următorul punct de vedere

”Consiliul Naţional al Audiovizualului vă solicită rectificarea informaţiilor apărute în articolul „TVR Cluj acuzată de manipulări politice în favoarea lui Cioloș” (https://gazetadecluj.ro/tvr-cluj-acuzata-de-manipulari-politice-in-favoarea-lui-ciolos/), deoarece acesta se bazează pe informaţii eronate.

Astfel, în articol se afirmă că: „Inspectorul CNA, Simona Bidian, a atras atenția asupra faptului că în cadrul unei emisiuni a TVR Cluj a fost favorizat partidul USR-PLUS.” De asemenea, la finalul articolului este făcută următoarea precizare: „arată textul petiției făcută de inspectorul audiovizual pe zona Cluj-Sălaj, Simona Bidian”.

Menționăm că inspectorul teritorial al Consiliul Național al Audiovizualului din județul Cluj a întocmit un raport de monitorizare ca urmare a unei reclamații primite la CNA și, conform procedurii interne de lucru, a solicitat radiodifuzorului un punct de vedere referitor la aspectele semnalate de petent, anonimizând datele acestuia, în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/679, General Data Protection Regulation-GDPR.

Ca urmare, textul citat la care faceți referire în articol nu aparține doamnei Bidian, ci este textul petiției pentru care dânsa a solicitat postului TVR Cluj un punct de vedere.

Având în vedere precizările de mai sus, pentru corecta informare a publicului, așteptăm cât mai curând posibil să faceți rectificările necesare”, arată punctul de vedere al CNA.

2 COMENTARII

  1. mai , Ionel Lespuc , tact-u a fost , om de nadejda ,..!!am fost multi ani de zile , vecini..! nu-i strica reputatia , doar ptr ca esti un idiot ..! nu asa ai fost crescut , educat ..!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here