Procesul intentat de familiile victimelor atacului din iunie 2016 din clubul de noapte Pulse din Orlando, Florida, platformelor Twitter, Facebook şi Google, pentru că au ajutat la radicalizarea atacatorului, a fost respins. Reamintim că, cel puţin 50 de persoane au murit şi 53 au fost transportate la spital, pe 12 iunie 2016 în urma unui atac armat la un club de noapte din Orlando, sudul statului american Florida.

Mai exact, judecătorul David M. Lawson a respins teoria potrivit căreia atacatorul Omar Mateen a devenit radical în acţiunile sale după ce a putut avea acces la propaganda ISIS pe platformele social media, potrivit Deadline, citat denews.ro.

Cum și-a justificat judecătorul hotărârea

Lawson a scris că nu există nicio dovadă privind o legătură între ceea ce a citit Mateen online şi acţiunile lui radicale. În clubul de noapte dedicat comunictăţii LGBT au fost ucişi 49 de oameni şi 53 au fost răniţi.

Lawson a emis un ordin de respingere a procesului, vineri, în aceeaşi zi în care văduva lui Mateen, Noor Salman, a fost achitată în cazul de obstrucţionarea justiţiei şi sprijinirea unei organizaţii teroriste.

Membrii familiilor a nouă victime şi patru supravieţuitori ai atacului au iniţiat procesul în decembrie 2016. Ei susţineau că cele trei companii au „conspirat” cu organizaţia Stat Islamic în comiterea atacului.

Cel mai sângeros atac armat din istoria SUA

Reamintim că, cel puţin 50 de persoane au murit şi 53 au fost transportate la spital, pe 12 iunile 2016 în urma unui atac armat la un club de noapte din Orlando, sudul statului american Florida.

Omar Mateen, barbatul suspectat de atacul din club, a fost interogat de doua ori de FBI, in 2013 si 2014, dupa ce a ridicat suspiciuni unor colegi. Fosta sotie a spus despre el ca era un “individ instabil psihic si foarte violent”.

Teroristii Statului Islamic au revendicat atacul armat din clubul de noapte al comunitatii gay din metropola americana Orlando, in care au pierit 50 de persoane si au fost ranite alte 53.

Potrivit agentiei de presa a ISIS, Omar S Mateen este unul dintre jihadistii gruparii teroriste, scrie Reuters. ”Atacul armat care a lovit un club de noapte gay din orasul Orlando si care a lasat in urma peste 100 de morti si raniti, a fost comis de un luptator ISIS”, potrivit mesajului publicat de Amaq.

Sursa: ezv.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here