Conducerea Universității Babes Bolyai a trimis un comunicat prin care solicită Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) “analizarea cu maximă atenție și în regim de urgență” a lucrării de doctorat a lui Nicolae Ciucă, acuzat recent de jurnalista Emilia Șercan că ar avea zeci de pagini plagiate.

“Având în vedere recentele suspiciuni și acuzații de plagiat referitoare la teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă și luând în calcul preocuparea constantă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) pentru păstrarea celor mai înalte standarde academice și pentru o cultură a integrității academice și sociale, UBB solicită Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) analizarea nu doar cu maximă atenție, pentru a se evita orice contestații procedurale, care ar putea anula analiza/concluziile academice, ci și în regim de urgență a acestei situații, ținând cont de funcția publică a domnului Nicolae Ciucă, cu implicații pentru buna funcționare și pentru imaginea țării,” se scrie în comunicatul postat pe pagina Universității clujene.

Ieșirea publică a UBB este neobișnuită. Nu s-a mai remarcat în astfel de situații, să ceară întrunirea CNTACU cu rapiditate. În alte situații, a refuzat să livreze presei CD-urile cu lucrările de doctorat ale unor personalități publice.

La un verdict CNADCU de plagiat, Ciucă trebuie să-și dea demisia

În cazul în care CNATDCU dă un verdict de plagiat, Nicolae Ciucă trebuie să-și dea demisia. În condițiile în care nu vrea nimeni de la PSD să preia conducerea guvernului, surse politice indică faptul că Dîncu s-ar sacrifica, mai ales acum când amenințările cu invadarea Ucrainei de către Rusia sunt tot mai evidente.

CNATDCU, potrivit surselor de presă, nu s-a grăbit niciodată să se întrunească de urgență. A tărăgănat cât a putut luarea unei decizii. În cazul Kovesi s-a făcut un troc. Nu apare teza lui Victor Ponta plagiată în mare măsură, nici a Laurei Codruța Kovesi nu va avea elemente copleșitoare de plagiat.

Din CNATDCU fac parte profesori universitari cu mai multe orientări și simpatii politice.

Președintele Klaus Iohannis s-a încăpățânat să-l susțină pe Nicolae Ciucă pentru șefia guvernului. Așa cum l-a lăsat din mână și pe Florin Cîțu, care are zilele numărate în conducerea PNL, așa va proceda și cu Ciucă, în caz de verdict negativ.

Președintele a convocat CSAT pentru criza ucraineană.

Sursa: newstand.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here