Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca este prima instituţie de învăţământ superior din România acceptată ca membru al Reţelei pentru dezvoltare sustenabilă din cadrul ONU, având posibilitatea să identifice oportunităţi de finanţare şi colaborare internaţionale.

Reprezentanţii UBB au declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că Reţeaua pentru Dezvoltare Sustenabilă îşi desfăşoară activitatea sub coordonarea Secretariatului General al Naţiunilor Unite, mobilizând expertiza ştiinţifică şi tehnologică globală pentru a identifica şi promova soluţii practice de dezvoltare sustenabilă.

1UBB Cluj-Napoca este prima universitate din România acceptată ca membru al Reţelei pentru dezvoltare sustenabilă din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) prin Centrul de cercetare pentru dezvoltare sustenabilă din cadrul Facultăţii de Geografie. Prin acest statut, universitatea noastră va avea acces la platforma de comunicare online a reţelei, la date, proiecte şi experţi în domeniul dezvoltării sustenabile, fapt care va oferi UBB posibilitatea de a identifica oportunităţi de finanţare şi colaborare, precum şi de a-şi promova activităţile şi evenimentele din cadrul strategiei de dezvoltare sustenabilă, crescându-i astfel vizibilitatea internaţională. Reţeaua pentru Dezvoltare Sustenabilă îşi desfăşoară activitatea sub coordonarea Secretariatului General al Naţiunilor Unite, mobilizând expertiza ştiinţifică şi tehnologică globală pentru identificarea şi promovarea soluţiilor practice de dezvoltare sustenabilă”, au spus sursele citate.

Prorectorul cu cercetarea al UBB, Daniel David, susţine că noua afiliere este extrem de importantă nu doar din perspectiva prestigiului reţelei din care UBB face acum parte, cât şi din punctul de vedere al strategiei instituţionale.

„Reprezintă un pas important în două direcţii de bază: recunoaşterea internaţională a rezultatelor în domeniul cercetării, în acest caz din zona dezvoltării sustenabile, precum şi recunoaşterea şi continuarea proiectelor incluse în strategia <<UBB goes green>>”, a subliniat David.

Reţeaua pentru Dezvoltare Sustenabilă a ONU este implicată în implementarea obiectivelor de dezvoltare sustenabilă stabilite în anul 2015 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, precum şi a Acordului de la Paris în domeniul schimbărilor climatice, ratificat de UE în 5 octombrie 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.