UBB și-a cumpărat, în cadrul unei licitații organizate de RAAPPS, un complex turistic în stațiunea Neptun de pe litoralul românesc. Achiziția vine după ce universitatea clujeană a cumpărat, tot în cursul acestui an, un alt complex turistic în Delta Dunării.

Imobilul a fost adjudecat pentru suma de 865.100 EURO, la care se adaugă TVA, și are o suprafață utilă totală de 2.660 mp, în care funcționează peste 40 de camere, o clădire de 70 mp, o platformă betonată și un teren intravilan în suprafață de 4680 mp.

„Prin angajamentul forurilor de decizie din UBB (Rector/Consiliu de Administrație/Senat) vom dezvolta acolo o stațiune științifică și academică a UBB, care să aibă funcții (1) educaționale, (2) de cercetare-dezvoltare-inovare și (3) de relație cu societatea. Demersul a fost motivat (1) de jos în sus – solicitările de practică și/sau de cercetare în zona Dobrogei/Mării Negre din partea cadrelor didactice, a cercetătorilor și studenților UBB (iar închirierea unor spații pe măsura nevoilor nu este fezabilă) și (2) de sus în jos, în condițiile în care UBB, ca o universitate globală world-class de 5 stele (QS*****), nu poate să nu fie ancorată în proiectul european al „Inițiativei celor Trei Mari (I3M)” (ex. în digitalizare, energie etc.), aceasta și în coordonare cu proiectul Danubius în care dorim să fim parte activă prin stațiunea științifică/academică de la Coronini. De asemenea, noi țintim proiecte comune cu autoritățile locale, deoarece experiența a arătat că prezența academică a UBB în diverse localități ale țării le dinamizează socio-economic și are avantaje competitive, cu impact pozitiv apoi asupra bunăstării populației”, a declarat prof. univ. dr. Daniel David, rectorul UBB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here