UBB a redeschis muzeul zoologic, al doilea ca mărime din țară din punctul de vedere al numărului de exponate.

„Muzeul reprezintă una din mărcile Europei ca valoare de civilizaţie. (…) Universitatea noastră are cinci muzee reprezentative, şi din acest punct de vedere, este singura universitate, nu numai din ţară, cu o asemenea bogăţie, cu o asemenea zestre ştiinţifică. (…) Reprezintă un muzeu în muzeu, prin felul în care s-a păstrat mobilierul şi modul de aranjare, pe care multe muzee europene l-au abandonat şi acum regretă. Au pus, în loc de mobilierul de acest gen, lucruri moderne, melaminate, metale care strălucesc şi acum se dovedeşte că s-au grăbit. Noi, şi din raţiuni financiare şi din raţiuni de inteligenţă ştiinţifică şi umană, am reuşit să păstrăm acest muzeu într-o formă în care să ne amintească de felul cum a fost organizat în secolul al XIX-lea, cum a fost moştenit apoi la începutul secolului XX, s-a reuşit să fie adus până astăzi la forma pe care o vedeţi”, a spus Ioan Aurel Pop.

Prorectorul UBB Bálint Markó, de la Facultatea de Biologie şi Geologie, a amintit şi el de importanţa materialului biologic acumulat de muzeu în cei peste 100 de ani de existenţă.

„Nu numai păsări şi animale împăiate se află aici, în spatele lor este un vast material ştiinţific, foarte bogat, poate că cel mai bogat din această ţară, pe care nu prea o să-l mai găsiţi în alte muzee. În concepţia noastră, muzeul este o înşiruire a exponatelor, dar de fapt, pe cealaltă parte este şi un atelier ştiinţific”, a spus biologul clujean. (sursa foto monitoruldecluj.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.