Rectorul UBB, Daniel David, a anunțat că teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, va fi analizată, din nou, de Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.
Anunțul vine după ce Emilia Șercan a publicat, joi, o analiză în care scrie că demnitarul a plagiat cel puțin 18,5% din teză, nu doar 2,95%, atât cât a apreciat, la prima analiză, comisia de etică a universității clujene.

UBB declarase săptămâna trecută, în răspunsuri la o serie de întrebări Edupedu.ro, că poate relua analiza, dacă apar suspiciuni de plagiat.

Întrebat, joi dimineață, dacă acest lucru se va întâmpla, având în vedere analiza făcută separat de Emilia Șercan și publicată de Pressone.ro, rectorul UBB, Daniel David, a declarat:

“Da, sigur. Așa cum am spus în declarația noastră, dacă apar suspiciuni noi ele vor fi analizate de Comisia de Etică. Au apărut suspiciuni noi în spațiul public, comisia de etică probabil se va autosesiza. Dacă nu se va autosesiza, o să cer eu să analizeze. Dar cred că se vor autosesiza, așa cum am spus”, scrie G4media.ro.

Citește și: Coordonatorul tezei de doctorat a lui Lucian Bode: În nici un caz nu poate fi vorba de o fraudă academică conștientă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here