Iuliu Danciu, bărbatul din Caracal mort la Chinteni după ce i-a căzut o bârnă în cap în timp ce demonta o baracă de lemn

Tragedie petrecută sâmbătă 26 ianuarie, în comuna clujeană Chinteni, iar victimă i-a căzut un bărbat de 39 de ani dintr-o localitate din judeţul Olt! Acesta urma să lucreze la o firmă de construcţii din Cluj-Napoca şi aştepta efectuarea formalităţilor de angajare, când un prieten l-a rugat să-l ajute la dezmembrarea unei barăci de lemn, ale cărui scânduri urma să le ducă apoi la domiciliul colegului său, la Floreşti. Amabil, Iulian Danciu l-a ajutat, bucuros, pe acesta însă destinul l-a pândit perfid: în plin proces de dezmembrare – o bârnă, acoperită cu un strat de zăpadă, ce măsura 40 de centimetri, s-a prăbuşit în capul său omorându-l pe loc.

Aparţinătorul decedatului, fratele acestuia a sosit la I.M.L. Cluj, direct din judeţul Olt, pentru a ridica trupul neînsufleţit al lui Iulian. Este însoţit de patronul firmei unde urma să fie angajat acesta, om săritor şi cu inimă mare, fără vreo legătură cu incidentul, însă hotărât să-l ajute pe bărbat în demersurile sale, mai ales pentru că tragedia s-a petrecut într-un judeţ străin de cei doi. Povesteşte patronul, cu amabilitate: “Iulian a mai lucrat la mine anii anteriori, şi urma să-l angajez pe şantierul meu. Însă, până să finalizez actele, un coleg l-a rugat să-l ajute la dezmembrarea unei barăci de lemn, oferite lui de un sătean care dorea s-o vadă dispărută de pe terenul său şi să construiască apoi ceva acolo. Omul a sărit în ajutorul prietenului şi, la un moment dat, o grindă acoperită de un start gros de zăpadă i-a căzut în cap. A murit după 15 minute, chiar în momentul când a ajuns la el ambulanţa venită de la Cluj-Napoca”. Întrebat despre decedat, fratele său, gâtuit de durere, a fost în stare să ne spună că, din fericire, Iulian nu avea copii, doar o soţie care-l iubea nespus şi care la această oră e dărâmată, efectiv, din punct de vedere psihic. Nu apucă să-mi povestească prea multe şi cei doi sunt invitați la biroul instituţiei medicale, pentru a întocmi actele necesare ridicării trupului neînsufleţit al bărbatului, aşa că îşi cer scuze şi se depărtează, grăbiţi.

Punctul de vedere al I.P.J.Cluj

“Polițiștii efectuează investigații pentru stabilirea circumstanțelor exacte în care a survenit decesul unui bărbat, de 39 de ani, din județul Olt. Conform primelor verificări, la data de 26 ianuarie a.c., bărbatul se afla pe raza localității Chinteni, unde, împreună cu alte persoane, ajuta la dezasamblarea unei barăci din lemn. În acest context, baraca ar fi cedat și s-ar fi dărâmat peste bărbat, acesta rămânând prins sub grinzi de lemn. Trupul bărbatului a fost transportat la IML Cluj pentru efectuarea necropsiei”, a declaratpentru Gazeta de Cluj, Biroul de Presă al I.P.J.Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here