Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că ucrainenii au convenit un „acord parțial” pentru începerea măsurătorilor pe brațul Chilia, pe teritoriul ucrainean, începând de vineri. Cu toate acestea, aceste măsurători vor începe doar de la kilometrul 22, și nu de la kilometrul 11, așa cum a solicitat partea română. Grindeanu a subliniat că este important ca flota de nave specializate a României să aibă acces și la celelalte sectoare ale brațului Chilia (între km 11 și km 22), precum și la canalul Bâstroe, și că va continua să insiste în acest sens.

”Partea ucrainenă a dat un acord parţial pentru începerea măsurătorilor pe braţul Chilia (partea ucraineană), începând de mâine. Acest acord priveşte sectorul cuprins între km 22 şi km 116 pe acest braţ  al Dunării, iar măsurătorile se vor desfăşura doar pe timpul zilei”, a arătat Grindeanu, joi, într-o postare pe Facebook.

El a explicat că, în discuţiile anterioare cu oficialităţile ucrainene, a solicitat ca măsurătorile pe braţul Chilia să înceapă de la km 11.

”Insistăm ca flota de nave specializate a României să primească acces şi pe celelalte sectoare ale braţului Chilia (între km 11 şi km 22)  dar şi pe canalul Bâstroe. În condiţiile în care inclusiv reprezentanţii Comisiei Europene au susţinut solicitările României, consider că este în interesul ambelor ţări sa fie lămurită problema dragajelor efectuate de Ucraina pe întregul braţ Chilia şi pe canalul Bâstroe”, a arătat el.

Citește și: Percheziții la Cluj. Închiriau mașini de lux apoi le vindeau mai departe

2 COMENTARII

 1. Am spus-o de la inceput ca Ucraina nu va permite nici o masuratoare. Mai mult ca sigur ca au adancit canalul la peste 7 m.
  Asa cum am mai spus, totul se rezolva foarte usor:
  1. STOP importului de produse ucrainene.
  2. STOP tranzitarii Romaniei de catre camioanele cu marfa ale Ucrainei.
  3. Degrevarea portului Constanta de orice activitate in favoarea Ucrainei.
  4. STOP primirii de „refugiati” ucraineni daca nu au cetatenie romana sau nu sunt de etnie romana.
  5. STOP oricarui ajutor militar, inclusiv a tranzitarii teritoriului Romaniei a transporturilor cu arme, munitie si tehnica militara catre Ucraina.
  Daca se iau aceste masuri, Romania va putea masura unde vrea ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here