UDMR a dat afară din partid pe deputatul de Maramureș Norbert Apjok, după ce acesta a prezentat conducerii UDMR o diplomă de studii superioare FALSE, înșelând cu ea inclusiv alegătorii Uniunii.

Printre acuzații se menționează în principal inducerea în eroare deliberată și repetată a organismelor de decizie competente, locale și naționale, ale Uniunii, prin prezentarea de declarații oficiale false și prin încălcarea criteriului obligatoriu ca un candidat al Uniunii să aibă studii superioare,situație pe care Norbert Ajok a recunoscut-o într-o declarație semnată, potrivit HotNews.

UDMR mai apreciază că Norbert Apjok a abuzat de încrederea reprezentanților Uniunii, atunci când și-a asumat în scris renunțarea la mandatul obținut în mod fraudulos. Ulterior, el a refuzat să își depună mandatul câștigat cu sprijinul UDMR.

Situația diplomei prezentată de Norbert Apjok în dosarul de candidatură nu a fost clarificată până în prezent, potrivit Mediafax.

Anul trecut, Uniunea a impus candidaţilor săi condiţia de a avea studii superioare. Norbert Apjok (31 ani) a ataşat la candidatura sa diploma obţinută la un curs de comerţ electronic din Anglia, despre care a afirmat că i s-a spus că este un curs de studii superioare.

De altfel, în biografia sa publicată pe site-ul Camerei Deputaţilor, Apjok a specificat ca ultimul nivel de studiu absolvirea Liceului Németh László din Baia Mare. Politicianul băimărean, care şi-a început al doilea mandat de deputat, a trimis prezidiului UDMR, cu patru zile înaintea alegerilor parlamentare din decembrie, o declaraţie în care a precizat că – în cazul alegerii sale – va renunţa la mandatul de deputat. Două zile mai târziu a şi înregistrat cererea de demisie la organizaţia teritorială a UDMR. La scrutinul parlamentar însă UDMR a obţinut un loc de deputat în judeţul Maramureş care, potrivit legii, îi revine persoanei care conduce lista candidaţilor în judeţul respectiv.

Voi servi în continuare comunitatea maghiară şi maramureşenii

„Admit, dar – ţinând cont de situaţia actuală din judeţul nostru – nu consider o măsură menită să slujească interesele comunităţii decizia Consiliului Permanent al UDMR, cu privire la votul de neîncredere şi excluderea mea din organizaţie.Despre cazul meu s-a spus cam tot ce se putea spune. Am recunoscut oficial că am greşit, mi-am cerut scuze, şi am declarat în repetate rânduri că mă voi supune sancţiunilor pe care mi le vor aplica, dar nu voi renunţa să lucrez în continuare în folosul comunităţii pe care o reprezint.În temeiul Legii nr. 96 din 2006, din momentul în care am depus jurământul de deputat, în timpul exercitării mandatului, deputatul se află în slujba cetăţenilor care l-au votat, sau, mai bine spus, în slujba cetăţenilor circumscripţiei electorale. Soarta acestui mandat a fost decisă de către alegători, prin votul lor. Astfel, în momentul de faţă sunt responsabil faţă de cei care m-au votat, care m-au însărcinat să-i reprezint în parlament.Va fi în defavoarea întregii comunităţi a judeţului, dar şi a Uniunii, dacă interesele maghiarilor din Maramureş nu vor fi reprezentate de către un deputat în culorile UDMR. Va fi o muncă mai grea pentru toţi, nu numai pentru mine. În momentul de faţă, ţinând cont, în primul rând, de responsabilitatea mea personală, cred că în ordinea sarcinilor primează îndeplinirea cât mai eficientă a mandatului câştigat în urma alegerilor, atitudinea de susţinere a comunităţii, munca pentru comunitate, aplanarea divergenţelor şi conflictelor.Alegătorii din Maramureș, mi-au votat încredere pe temeiul muncii şi a rezultatelor mele din ultimii patru ani. Am obligaţia morală să duc mai departe cele începute în ultimii patru ani. Aş dori să fiu în continuare deputatul comunității maghiare, dar și tuturor maramureşenilor, să reîmprospătez această comunitate, să readuc în prim plan munca, să insuflu un aer nou comunităţii. Voi lucra pentru ca şi copiii copiiilor mei să poată învăţa în şcoli cu predare în limba maghiară, pentru ca accesul la cultură să nu fie un lux sau un privilegiu doar al orăşenilor, pentru ca întreprinzătorii noştri să poată fundamenta temeinic bunăstarea lor şi, implicit, a comunităţii.În încheiere, aş dori să mulţumesc şi pe această cale tuturor celor, care m-au sprijinit în perioada grea pe care am parcurs-o”, a transmis ulterior pe Facebook deputatul UDMR de Maramureș Norbert Apjok.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here