Csoma Botond, liderul UDMR Cluj, a declarat că uniunea nu vrea să renunță la postul de Prefect al Clujului ocupat acum de Tasnádi István Szilárd.

Pe de altă parte, politicienii maghiarii și-ar dori să păstreze și Prefectura Arad, unde nu mai dețin nicio altă funcție administratv-locală, nici de vicepreședinte de Consiliu Județean, nici de viceprimar, deși Aradul e ocupat de o largă comunitate maghiară. Ca să păstreze Aradul, liderii UDMR chiar s-ar fi arătat dispuși să cedeze partenerilor din coaliție, Prefectura Harghita, județ în care formațiunea maghiară, se știe, nu suferă de lipsă de influență la nivel instituțional, potrivit G4Media.ro.

Mureș este un alt județ discutat în coalițe, formațiunea maghiară aratându-se dispusă să cedeze aceast Prefectură PNL-ului, pentru a putea păstra Prefectura Cluj.

În felul acesta, UDMR ar rămâne cu prefecturile Arad, Cluj, Satu Mare și Covasna, lucru care, inițial nu ar fi fost respins de către liberalii clujeni, la discuțiile care s-au purtat în coaliție.

Reamintim că președintele PNL, Florin Cîțu, a răspuns, miercuri seara, după ședința liderilor politici ai coaliției de guvernare, că s-a căzut de acord în privința principiului de atribuire a funcțiilor de prefecți, și că în județele în care partidele dețin deja președinția Consiliului Județean, aceleași partide să ocupe și funcțiile de prefecți. Cîțu a nomnializat Clujul, subliniind că funcția de prefect va reveni PNL-ului, dar în același timp a spus că vor exista și execepții de la regula convenită.

„Am auzit ce a spus domnul Cîțu. Dar știu că a spus că vor exista și excepții de la regula convenită, iar în ce ne privește, noi ne-am dori să păstrăm funcția de prefect la Cluj. Din discuțiile pe care le-am avut cu liderii PNL Cluj, ei nu mai aveau nemulțumiri pe tema prefecturii. Aveam semnale că sunt mulțumiț de felul în care au lucrat cu actualul prefect Tasnádi István Szilárd. Negocierile nu s-au încheiat, iar noi sperăm că vom păstra Clujul”, a spus Csoma Botond.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here