După ce a fost prinsă la granița dintre Bulgaria și Grecia, Elena Udrea a cerut azil politic în Grecia, dar magistrații bulgari au decis să o extrădeze înapoi în România pentru ispășirea pedepsei de 6 ani de închisoare.

Judecătoria Blagoevgrad a luat cea mai severă măsură pentru reținerea unui cetățean român, pentru a-i asigura participarea la procedurile de executare a unui mandat european de arestare primit emis de instanța din București, anunță instanța de judecată din Bulgaria în cazul Elenei Udrea.

”Analizând sursele de probă din cauză, completul de judecată a apreciat că persoana căutată ar trebui să fie reținută în condițiile de arestare – existând pericolul real de evadare și astfel obstrucționarea procedurii privind transferul efectiv al persoanei în statul solicitant. Actul judiciar nu este definitiv și poate fi atacat cu recurs în termen de trei zile la Curtea de Apel – Sofia.

În cazul unei plângeri sau protest, ședința în fața Curții de Apel Sofia este programată pentru 14 aprilie 2022 la ora 10:00”, se arată în document.

Udrea, condamnată definitiv la şase ani de închisoare şi care a fost prinsă în Bulgaria, a fost audiată, sâmbătă, la instanţa care a judecat cererea de extrădare. Instanţa a decis ca Udrea să fie extrădată, însă sentinţa nu este definitivă. Apelul va fi judecat în 14 aprilie, iar până atunci Udrea rămâne în arest în Bulgaria, anunță News.ro.

Apelul este programat pentru 14 aprilie, la ora 10:00. Până atunci, Udrea rămâne în arest.

1 COMENTARIU

  1. Insistențe cu care se autocompromit politruci diletanți ce devin condamnați pe asemuite infracțiuni de corupţie, probează că cereri de azil politic nu pot fi argumentate atunci când primează fapte condamnate penal !?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here