Liderul PDL Elena Udrea susţine, pe blog, că USL este "o construcţie politică de tip Frankenstein", "o tocăniţă de doctrine şi idei", ea precizând că "aroganţa este ceea ce este fatal" proiectului Uniunii.

"Necazuri în paradis: USL se destramă! De câteva săptămâni, sub ochii noştri, se petrece un proces foarte clar de destrămare a USL. Liderii celor trei partide componente au ajuns la capătul răbdării unii cu ceilalţi, se ameninţă, şantajează şi acuză reciproc în şedinţele la care participă. Un ochi neavizat ar spune că este rezultatul firesc al unei construcţii politice de tip Frankenstein: pui împreună socialişti, liberali şi conservatori, rezultând o tocăniţă de doctrine şi idei . Cum însă aceşti oameni nu se ceartă pe principii sau pe propuneri de soluţii pentru guvernare (pentru că, personal, nu am văzut niciuna), realizezi atunci că aroganţa este ceea ce este fatal proiectului USL. Au început, practic, să-şi împartă funcţiile de conducere înainte de a fi câştigat efectiv alegerile. Aceşti oameni nu au nicio soluţie pentru guvernare, în schimb ştiu că trebuie să genereze un algoritm politic, care se dovedeşte a fi dezavantajos pentru toţi", scrie Udrea.

Ea se întreabă ce se va întâmpla dacă USL ajunge la guvernare.

" Dacă acum se ceartă, când nici nu au acces la putere, ce se va întâmpla în condiţiile în care, Doamne fereşte!, ar ajunge la guvernare? Evident, problemele ar creşte exponenţial, iar România nu poate risca un astfel de experiment! Ponta şi Antonescu nu sunt în stare să gestioneze relaţia cu un partiduleţ precum PC-ul, cum ar putea să gestioneze România în contextul economic internaţional dificil în care ne aflăm? Vorbesc despre consens naţional, dar nu sunt în stare să se înţeleagă între ei", scrie liderul PDL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here