Spaga primita de Horea Uioreanu era trimisa in proportie de 70% mai departe catre marii politicieni din Bucuresti ar fi aratat intr-un autodenunt al fostului presedinte al Consiliului Judetean Cluj, conform unor surse din cadrul DNA. Carausul spagii ar fi fost nimeni altul decat Radu Zlati, deputat liberal de Cluj si unul dintre apropiatii fostului presedinte al PNL, Crin Antonescu, conform acelorasi surse. El a fost chiar numit in functie de consilier prezidential din statul de profesor la Sighetu Marmatii in momentul in care Crin Antonescu a fost vremelnic presedinte interimar, pe perioada suspendarii lui Traian Basescu. Deputatul neaga si spune ca nu ar fi primit nici macar 5 lei imprumut in viata lui de la Horea Uioreanu si ca acesta poate sa declare ce vrea el. Schema banilor la centru nu este noua, iar in mai toate sistemele in care spaga era colectata in teritoriu, ea era dusa in buna proportie la centru. Cu toate acestea, niciodata procurorii DNA sau din alte parchete nu au mers pe firul banilor pana la capat. Se pare ca si de aceasta data „roata” se va opri la Horea Uioreanu, din moment ce Crin Antonescu a anuntat sambata ca nu va mai candida la functia de presedinte si a iesit implicit din carti pentru un viitor politic. Acesta implicit nu mai este o miza pentru procurorii anticoruptie.

„Domnul Uioreanu este liber sa declare orice. Nu a ajuns la cunostinta mea. Presupun ca daca ar fi fost corecta prima data as fi aflat de la DNA. Nu am fost intrebat de catre domnii procurori.
Nu m-au chemat deloc procurorii. Nici macar ca martor. Nu am cunostinta in niciun fel de orice afacere pe care domnul presedinte Uioreanu ar fi avut o cu terti in calitate de presedinte al consiliul judetean.
Nu am primit nici macar imprumut 5 lei de la acesta.
Personal exclud aceasta posibilitate(n.r. intrebat daca crede ca prieteul sau Crin Antonescu ar fi renuntat la candidatura pentru alegerile prezidentiale ca urmare a scandalului de coruptie iscat la Cluj).
Nu am imunitate la interogatorii, la chemarea in calitate de martor. am doar imunitate la arestul preventiv(n.r. intrebat fiind daca nu crede ca nu a fost anuntat inca de procurori pentru ca este deputat si are imunitate)” , a declarat pentru Gazeta de Cluj Radu Zlati.

 

 

„Crin Antonescu isi avea deja rezervat locul in galeria marilor oameni politici romani din perioada post-1989. De la intrarea sa in politica si mai ales in ultimii 10 ani, numele sau si actiunile sale au lasat prea putini oameni indiferenti.

(…) Retragerea lui Crin Antonescu de la sefia interimara a partidului pe care l-a condus timp de cinci ani precum si anuntarea intentiei de a nu mai candida la alegerile prezidentiale sunt, ambele, gesturi surprinzatoare venite de la un om politic care isi avea un loc consolidat si putin contestat pe ambele, onorante, pozitii”, a scris ieri Radu Zlati, pe blogul sau.

3 COMENTARII

  1. imediat dupa ce a fost saltat ,uioreanu , antonescu declara ca nu mai candideaza la prezidentiale . ce nu intelege pnl este ca pdl [ blaga cu base ] ii lucreaza pina ajunge candidat unu care il vrea basescu care il va numi prim-ministru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here