Administraţie
Uioreanu şi Tişe se bat pe mai multe „fronturi”
Fostul şi actualul preşedinte al Consiliului Judeţean se cearta prin presa ca la uşa cortului. Cele doua subiecte arzatoare de pe ordinea zilei sunt Spitalul Regional de Urgenţa şi depozitul de deşeuri. In legatura cu ambele proiecte, Horea Uioreanu a ţinut sa precizeze ca amplasamentele alese de administraţia Tişe sunt problematice şi, deci, trebuie schimbate. Alin Tişe, in schimb, il acuza pe Uioreanu ca nu este in stare sa implementeze proiectele pe care el le-a iniţiat şi, in loc sa caute soluţii, este preocupat sa critice munca depusa de el la şefia instituţiei.
Gazeta de Cluj scria saptamana trecuta ca Horea Uioreanu a anunţat in cadrul unei conferinţe de presa ca terenul primit de la armata de administraţia judeţeana pentru a ridica Spitalul Regional de Urgenţa la Floreşti nu este cu acte in regula şi ca ar fi nevoie de exproprieri suplimentare. Alin Tişe a chemat presa la o alta conferinţa, saptamana aceasta, pentru a lamuri situaţia. Acesta a subliniat ca terenul este public, şi chiar daca este revendicat, nu poate fi restituit. „Terenul nu are nicio problema de natura juridica. Avand in vedere ca a fost necinstit faţa de clujeni, ii cer sa prezinte public aceste documente şi sa arate exact care sunt problemele şi obstacolele pentru a construi acest spital”, a spus acesta. Tişe a mai spus a mai adaugat ca Horea Uioreanu nu are soluţii sa construiasca acest spital, şi gaseşte motive pentru a amana inceperea proiectului.
Al doilea punct de conflict intre cei doi politicieni este depozitul care urma sa fie construit la Feleacu in cadrul proiectului de Management Integrat al Deşeurilor. Amintim ca licitaţia pentru construirea centrului a fost caştigata de societatea Hidroconstrucţia SA, care a oferit preţul cel mai mic, cel mai important criteriu pentru selecţia caştigatorului. Valoarea proiectului este de 103 milioane de lei plus TVA, acesta fiind completat de construcţia a trei staţii de transfer pe raza judeţului, in Mihai Viteazu, Gherla şi Huedin şi achiziţionarea de echipamente pentru colectarea deşeurilor. Fondurile pentru programul de managementul integrat al deşeurilor din Cluj vor fi asigurate, in parte, de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala şi de bugetul de stat, in colaborare cu administraţia judeţeana.
Se surpa proiectele fostei administraţii
Uioreanu a ieşit „la rampa” recent cu afirmaţia ca depozitul nu va putea fi construit pe terenul ales de administraţia anterioara deoarece versantul tangenţial acestuia este acelaşi care s-a surpat sub centura ocolitoare Valcele-Apahida „Ochiometric se poate vedea ca lucrurile nu sunt in regula acolo; versantul se poate surpa oricand. M-am consultat cu un expert deja, neoficial, dar voi cere şi o expertiza oficiala. Daca se va dovedi ca am dreptate, atunci voi face plangere penala impotriva celor care au ales acest amplasament pentru proiectul deşeurilor. Daca se va dovedi ca amplasamentul nu e potrivit, fie va fi nevoie sa alocam suplimentari de fonduri pentru consolidari, fie va trebui sa gasim un alt amplasament”, a declarat preşedintele CJ.
Predecesorul sau susţine, şi de aceasta data, ca au fost facute toate studiile necesare pentru acest proiect, fiind ceruta chiar o expertiza suplimentara in acest caz, care ar trebui sa ajunga in scurt timp pe masa preşedintelui CJ. „In cazul proiectului deşeurilor am urmat intocmai planul firmei de consultanţa şi legea. Avem obligaţia sa gasim locaţia potrivita, pentru ca vorbim de un proiect finanţat din fonduri europene. Mai departe, am negociat cu Primaria Feleacu şi am urmat recomandarile consultantului. Nu am facut nimic dupa de capul nostru”, a spus Tişe.
Diana Gabor
Uioreanu,rade mustata si apucate de treaba,uita de Antonescu, esti la Cluj