Ultima noapte de festival UNTOLD a dat şi cel mai mult de lucru firmei de pază, asistenţilor şi medicilor care au asigurat desfăşurarea mult-trâmbiţatului eveniment. Astfel, pe lângă de zecile de cazuri curente cu inşi băuţi, aflaţi sub influenţa drogurilor sau cu diverse alte intoxicaţii, două atrag în mod special atenţia. Primul este cel al lui Ilie Alexandru, un timişorean trecut de 30 de ani care, aflat sub influenţa metamfetaminelor, s-a blocat în toaleta arenei şi s-a automutilat, fiind nevoie de intervenţia energică a oamenilor de ordine. Al doilea caz este al unui un tânăr irlandez, Neal Boyle, de 26 de ani – care, adus la U.P.U. – a luat la bătaie pe toată lumea.

 

Agitaţie ieşită din comun azi dimineaţă, în jurul orelor 9.00, la Unitatea pentru Primirea Urgenţelor din Cluj-Napoca, după ce un tânăr timişorean, în vârstă de aproximativ 30 de ani, a fost adus cu ambulanţa direct de la Festivalul UNTOLD . Plin de sânge, acesta avea hainele îmbibate cu sânge şi prezenta o rană în zona capului, iar asistentele şi medicii se dădeau de ceasul morţii ca să-l stabilizeze. Din păcate, toate eforturile reporterului GAZETA, de a afla ceva despre caz s-au lovit de un zid de nepătruns, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă, d-na director medical Luminiţa Costin transmiţându-ne prin S.M.S. că nu poate vorbi şi nu se află în spital. Am reuşit, totuşi să aflăm câteva despre acest caz prin amabilitatea d-lui Lucian Bot, patronul firmei de protecţie şi pază “VIP Guard”, care a asigurat protecţia spectatorilor pe întreaga desfăşurare a festivalului. “Am avut mult de lucru cu acest timişorean, după ce a consumat amfetamină – şi am aflat acest lucru după ce i s-au făcut analizele la spital. Oamenii mei au fost chemaţi dimineaţa aceasta, în baie, de către un spectator care a dat alarma spunând că un tânăr s-a închis într-o boxă. Echipa mea a încercat să-l ajute şi, conform procedurii, şi-au tras mânuşi de cauciuc pe mâini şi au bătut insistent pentru a li se deschide. Pentru că rezultatul a fost nul, aceştia au spart uşa boxei şi l-au găsit pe timişorean plin de sânge, căzut pe podea, iar capacul de WC era şi el plin de sânge. Se pare că tânărul se automutilase şi nu s-a mulţumit cu atât – pe deasupra îşi muşcase şi telefonul celular. Cu dificultate angajaţii firmei l-au extras din toaletă şi l-au dus la ambulanţa care l-a transportat de urgenţă la U.P.U. La faţa locului a fost prezentă poliţia criminalistică, care a delimitat locul şi a luat fotografii. De asemenea, un reprezentant al Primăriei Cluj-Napoca i-a găsit la toaletă şi portofelul pe care, am înţeles, bărbatul reclamase că i-a fost furat”. Între timp, după ce a primit primul ajutor, timişoreanul a fost transferat la secţia de terapie intensivă a Clinicii de Chirurgie nr. I, pentru dezintoxicare.

Culmea, în minutele când reporterul Gazeta investiga încă respectivul caz, o ambulanţă SMURD a adus la U.P.U. un alt tânăr, aflat în stare inertă, direct de la locul de desfăşurare al Festivalului UNTOLD.  L-am apelat din nou pe dl. Lucian Bot, pentru lămuriri referitoare la acest nou caz, însă domnia sa ne-a declarat că despre acesta nu ştie mare lucru: “Acest caz pe care mi l-aţi semnalat se numără printre zecile de cazuri de intoxicare cu alcool, consum de droguri care au avut loc în fiecare zi la acest eveniment. Noi ne-am făcut de fiecare dată treaba, anunţând ambulanţa şi medicii aflaţi la punctul medical din incintă şi – când aceştia nu aveau personal suficient – am ajutat şi noi la transportul acestora, la punctual medical, desigur sub supravegherea oamenilor de specialitate”. Între timp, din surse din zona U.P.U. am aflat că tânărul, adus în jurul orelor 10.00 este un irlandez în vârstă de 26 de ani, Neal Boyle, în organismul căruia a fost descoperită deocamdată doar o concentraţie mare de alcool. Aceasta, pentru că – din surse medicale care doresc să-şi menţină anonimatul – U.P.U. nu deţine deocamdată reactanţi pentru descoperirea etnobotanicelor, ci doar a marijuanei. Însă, povestea acestuia nu s-a încheiat aici: după plecarea reporterului Gazeta din incinta U.P.U., Boyle a luat la bătaie personalului medical., fiind necesară intervenţia agenţilor de pază ai firmei “Scutul Negru” şi ai poliţiei. Cu toate acestea, irlandezul a reuşit să evadeze din U.P.U., cu branula pe mână, după care – în timp ce ajunsese în zona Clinicii de Ginecologie –  forţele de ordine au reuşit în sfârşit să-l “captureze” şi să-l întoarcă la U.P.U.

Vom reveni cu noi amănunte….

1 COMENTARIU

  1. Ce culoare avea portofelul și ce firma era? Ca mie mi s a furat portofelul de culoare maro din piele marca Gioss cu 200 lei în el și acte ..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here