Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca se extinde și construiește un centru de simulare, training și cercetare pentru dezvoltarea competențelor profesionale și centru de chirurgie experimentală și training. Cele două centre vor fi construite pe strada Louis Pasteur nr. 4-6 – strada Gheorghe Marinescu nr. 23.

Pe parcela cu suprafața de 29.678 mp care se dorește realizarea proiectului se află acum 15 corpuri de clădiri și se propune desființarea a 4 dintre ele. În locul lor,vor fi construite două clădiri aferente celor două centre care vor avea un regim total de înălțime de 1-2S+D+3E+Er (o înălțime de 24,9 metri).

Accesele auto în zonă se mențin cele existente pe parcelă. În ceea ce privește locurile de parcare auto și velo, acestea sunt încorporate în corpurile de clădire propuse. Prin PUD se propune retragerea față de limita laterală vestică cu minim 13.5 metri și față de limita posterioară sudică cu minim 6 metri infrastructura și minim 24 de metri suprastructura.

La dezbaterea publică referitoare la acest proiect au existat și câteva obiecții din partea vecinilor. Majoritatea reclamațiilor au făcut referire la înălțimea mult prea mare în raport cu celelalte clădiri din zonă și la nerespectarea regimului de însorire. Enumerăm mai jos o parte dintre ele: De acord cu dezvoltarea cu condiția dotării laboratoarelor cu filtre și sisteme de ventilație care să nu permită dispersarea de mirosuri așa cum sunt în prezent. (Lira Popan – proprietar).

În ce privește construcția C16, aceasta este propusă a fi în forma unui L cu un regim de înălțime 2S+P, D+P+3E+Er, respectiv cu o înălțime maximă de 24,9 metri. Având în vedere regimul de înălțime propus, respectiv de 24,9 metri, rezultă că propunerea de construire a clădirii C16 nu respectă retragerea minimă obligatorie față de limita posterioară (vestică) a parcelei, care trebuie să fie de minim jumătate din înălțimea cornișei, adică de 12,45 metri. În speță, aceasta nu este de 12,45 metri în nici unul din punctele sale vestice și nici în dreptul parcelei noastre, distanța dintre clădirea propusă și limita vestică (posterioră) fiind menționată într-un singur punct ca fiind de 4,5 metri. (Sorin Dănăilă și Monica Dănăilă – proprietari).

Construcția va ataca intimitatea propriului nostru spațiu locativ. Ne va lua totalmente lumina datorită faptului că proprietatea noastră se află în aval, pe deal față de amplasamentul planificat al construcției propuse și va proiecta o umbră ca a unei clădiri cu 10 etaje. În consecință, distanța trebuie să fie mult mai mare, de 100 metri. (Williams Oltea – proprietar).

Reprezentanții UMF Cluj-Napoca au precizat în răspunsurile oferite vecinilor că proiectul lor respectă toate prevederile legale.

Proiectul de hotărâre privind PUD-ul acestui proiect a fost votat în unanimitate în ședința de Consiliu Local de miercuri, 4 mai.

Sursă: ziardecluj.ro

Citește și: Românii din Ucraina cer explicații pentru demontarea unui banner din Cernăuți

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.