Președintele României, Klaus Iohannis, a avut o întâlnire cu membri ai comunităţii româneşti de pe Coasta de Vest a SUA, unde a vorbit despre situația actuală din țară.

Liderul de la Cotroceni trăiește într-o lume paralelă, în contextul în care țara noastră se confruntă cu probleme, iar aleșii poporului joacă hora disperării.

Iohannis a afirmat că România este bine, iar Guvernul nu stă degeaba, se implică și economia românească crește

”Împreună cu Guvernul am reuşit să ţinem preţurile la un nivel rezonabil. Putem să garantăm românilor din ţară că la iarnă nu vor trebui să stea în frig şi în întuneric, cu toate că situaţia este complicată. Am vrut să vă descriu aceste lucruri pentru ca să înţelegeţi că avem o situaţie care, pe de-o parte este plină de dificultăţi, pe de altă parte este plină de oportunităţi şi doar ingeniozitatea şi inventivitatea şi hărnicia românilor fac ca în toate aceste crize să avem totuşi, surprinzător, o creştere economică. Şi, în mod nesurprinzător, această inovativitate, ingeniozitate şi hărnicie fac ca şi dumneavoastră să o duceţi bine aici”,a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele României a amintit că țara noastră a încheiat un parteneriat cu Statele Unite ale Americii şi cu alţi parteneri importanţi pentru dezvoltarea unor reactoare nucleare.

„(…)  În România se va realiza primul reactor de acest tip din Europa, nu din Europa de Est – din Europa. Este o mare realizare şi credem că în câţiva ani vom beneficia de această tehnologie într-un mod special, anume acestea vor fi produse în România pentru a fi folosite şi în alte ţări. Şi în încheiere, cea mai bună parte a acestui Parteneriat Strategic sunt oamenii, fără oameni nimic nu este. Comunitatea românească din Statele Unite ale Americii este o punte extraordinar de importantă între România şi Statele Unite ale Americii. Sunteţi dumneavoastră şi vă mulţumesc”, a conchis preşedintele, scrie News.ro.

Citește și: Dolarul a atins maximul istoric din ultimii 20 de ani. Ce efecte are asupra economiei românești

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here