Potrivit Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, Andras Lehel, un antreprenor în vârstă de 41 de ani din Odorheiu Secuiesc, a preluat în franciză patru din cele zece magazine ale retailerului de bricolaj Ambient, aflat în reorganizare.

Andras Lehel, cel care a preluat până acum toate cele patru magazine Ambient, a înfiinţat compania APC Universal Partner în iulie 2016, astfel că anul trecut firma a avut o cifră de afaceri zero. Andras Lehel a fost şi director general şi administrator al companiei Melinda-Impex Instal, un distribuitor de materiale de instalaţii şi obiecte sanitare cu afaceri de 153 mil. lei, o marjă de profit de 8% şi 253 de salariaţi în 2016. Andras Lehel a terminat Facultatea de Finanţe-Bănci din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare de business Linkedin.

Distribuitorul de materiale de construcţii şi bricolaj Ambient Sibiu, una dintre cele mai puternice afaceri antreprenoriale din acest sector, construită de Ioan Ciolan, şi-a cerut insolvenţa în toamna lui 2015 invocând condiţiile dificile din piaţă şi faptul că nu a reuşit să atragă fondurile necesare finanţării capitalului de lucru. Potrivit zf.ro, cererea venea după ce compania înregistrase în anul anterior un declin de 20% al vânzărilor, care coborâseră sub 500 mil. lei. Mai mult, Ambient trecuse pe pierderi, cu un rezul­tat negativ de 32 mil. lei, de la un profit de 37 mil. lei în anul an­terior, potrivit date­lor raportate la Finanţe.

Insolvenţa a venit după ce busi­nessul Am­bient, fondat de Ciolan la începutul anilor ’90, trecuse printr-un amplu pro­ces de restructurare în ultimii ani, care a implicat diverse măsuri pentru reduce­rea gradului de îndato­rare. În 2014, Cio­lan îşi diminuase participaţia deţinută în cadrul Ambient la 70%, după ce a cedat un pachet de acţiuni unui fond de in­ves­tiţii controlat de BCR, în schimbul stin­gerii unei creanţe de circa 4,5 mil. euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here