Analistul de politică extern Dan Dungaciu susține că România riscă să piardă locul de membru nepermanent al ONU din cauza politicii externe lasate la cheremul politicienilor, menționând că un motiv este și dosarul mutării Ambasadei la Ierusalim.

„Politica externă din ultima vreme începe să se resimtă tot mai acut. Devine tributara, slujnica unei politici interne care funcţionează aşa cum funcționează. (..)Din păcate sunt prea multe dosare în care România nu funcţionează cum trebuie. Acest eşec este un vârf de iceberg. (..) Politica externă a fost lăsată la cheremul deciziilor din politica internă. Din acest motiv a ajuns unde a ajuns astăzi. Cred că România nu a stat niciodată atât de prost. La modul în care arată politica internă ne dăm seama că nu se poate realiza niciun proiect de politică externă”, a declarat, pentru Realitatea TV, Dan Dungaciu.

În ceea ce priveşte pierderea locului României în Consiliul de Securitate al ONU, analistul susține că dintre motivele este dosarul mutării Ambasadei la Ierusalim.

„Nu sunt convins că a fost singurul motiv, dar a fost semnificativ. (..)Nu mai este un preţ pe termen scurt, ci unul pe termen lung. România nu are niciun proiect de politică externă, nici măcar la nivel regional”, a declarat Dan Dungaciu.

După apariția informației referitoare la posibilitatea pierderii locului de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, MAE a precizat că România va continua procesul pentru candidatura, fiind „un obiectiv important de politică externă”, scrie stiripesurse.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here