Un Boeing 737 aparţinând companiei indoneziene Lion Air cu 188 de persoane la bord s-a prăbuşit luni dimineaţa în largul coastelor, la puţin timp după ce a decolat de la Jakarta, au anunţat autorităţile, relatează AFP.

Aeronava a cerut să revină pe aeroportul capitalei, cu puţin înainte să se întrerupă contcatul cu controlul aerian, către ora locală 6.30 (1.30, ora României). Avionul se îndrepta către Pangkal Pinang, un oraş situat pe Insula Bangka, în largul Insulei Sumatra. ”Avionul s-a prăbuşit în apă”, a declarat pentru AFP Yusuf Latif, un purtător de cuvânt al agenţiei însărcinate cu căutările.

”Căutăm, în continuare, resturile aeronavei”, a adăugat el, precizând că Boeingul se afla într-o zonă de o adâncime de 30-40 de metri.

Sindu Rahayu, directorul general al Aviaţiei Civile la Ministerul Transporturilor, a anunţat în alt comunicat că avionul transporta 178 de pasageri adulţi, un copil şi doi bebeluşi, dar şi doi pioloţi şi cinci însoţitri de bord. ”Avionul a cerut să revină la bază înainte să dispăară de pe radare”, a adăugat el.

Site-ul de urmărire a zborurilor Flightradar arată, pe o hartă, traiectoria avionului, un Boeing 737 Max 8, care, după ce a decolat către sud-vest a virat larg către sud, cu 180 de grade, după care s-a îndreptat către nord-est. Urma se întrerupe brusc deasupra Mării Java, nu departe de coastă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here