Intre executorul judecatoresc clujean Alexandru Şipos şi bucureşteanul, acuzat de cateva “ţepe”, Dorin I. Pe de o parte, bucureşteanul spune ca dupa ce l-a angajat pe executorul judecatoresc, Alexandru Şipos nu a mai vrut sa ii dea banii cuveniţi, pe de alta parte clujeanul spune ca i s-ar fi cerut sa ocoleasca legea şi ca poate proba cu documente ceea ce spune. Cert este ca cei doi şi-au facut plangeri penale unul altuia, acuzandu-se reciproc de inşelaciune şi ameninţare.

Bucureşteanul Dorin I. a contactat reporterii Gazetei de Cluj pentru a spune ca este inşelat de executorul judecatoresc clujean, Alexandru Şipos. Practic, el l-a acuzat pe Şipos şi i-a facut şi o serie de plangeri, dintre care una penala.
“L-am mandatat pe numitul ŞIPOS ALEXANDRU, in calitate de executor judecatoresc, ca, in urma hotararii judecatoreşti definitive pronunţate, sa execute silit contractul de imprumut prin care subsemnatul am imprumutat o persoana fizica, in sensul sa reţina poprirea pe venituri impotriva debitoarei urmarite şi apoi sa imi transmita lunar suma poprita prin transfer bancar, conform convenţiei incheiate cu acesta, confirmata telefonic dar şi prin e-mail. Se impune reţinerea comiterii infracţiunii de inşelaciune, a carei varianta tip consta in „inducerea in eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate, in scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust şi daca s-a pricinuit o paguba” [art. 215 alin. (1) C. pen.]. De asemenea, consider ca numitul SIPOS ALEXANDRU se face vinovat şi de comiterea infracţiunii de inşelaciune in convenţii [art. 215 alin. (3) C. pen.], ce reprezinta o forma a infracţiunii de inşelaciune constand in „inducerea sau menţinerea in eroare a unei persoane cu prilejul incheierii sau executarii unui contract, savarşita in aşa fel incat, fara aceasta eroare, cel inşelat nu ar fi incheiat sau executat contractul in condiţiile stipulate”, intrucat Dl. ŞIPOS ALEXANDRU m-a indus in eroare şi m-a menţinut in eroare in tot timpul inceperii şi derularii dosarului 27/2012, cu prilejul executarii acestui dosar. Daca subsemnatul aş fi ştiut ca acesta intenţioneaza sa ma inşele, nu aş fi incheiat contractul de executare in cadrul Biroului sau. Am convenit cu numitul ŞIPOS ALEXANDRU sa efectuez un transfer bancar cu cheltuieli de executare, pe care l-am efectuat inaintea inceperii dosarului de executare silita, urmand ca acesta sa imi recupereze creanţa prin reţinerea in contul acestuia a sumelor recuperate şi sa imi remita lunar suma poprita, fapt care s-a şi intamplat. Cu toate acestea, ulterior am constata ca acesta a reţinut bani dar subsemnatul nu am mai primit vreo suma de bani, intrucat Dl. ŞIPOS ALEXANDRU şi-a insuşit fara acordul meu suma aferenta pentru inca patru luni reţinute de acesta, fara sa imi trimita banii şi mie nici pana in prezent, deşi l-am notificat prin e-mail şi telefonic atat pe dumnealui, cat şi pe colegii sai, care ştiu de situaţia mea şi mi-au confirmat ca sumele au fost reţinute. Astfel, acesta, in fiecare luna incepand din iulie 2012, ma induce in eroare şi promite in mod mincinos de la o saptamana la alta ca imi trimite banii sau ca i-a transferat, pentru ca apoi sa procedeze in acelaşi fel cand il sun şi ii spun ca nu mi-au intrat banii”, arata plangerea impotriva executorului clujean.

“Vrea razboi!?”

Pe de alta parte, executorul judecatoresc Alexandru Şipos spune ca el a facut toate demersurile legale in dosarul de executare silita in care bucureşteanul are rolul de creditor.
“Dosarul nu este la mine, personal, ci la un coleg care este din Alba pentru ca persoana careia i s-a pus poprire pe salariu este din Alba. Practic, noi facem procesul verbal de cheltuieli, iar I. Dorin a platit serviciile noastre, la inceput, cu 60 de lei plus TVA. El m-a rugat sa nu fie prioritare cheltuielile noastre, dar aşa ceva nu se poate. Apoi a zis sa ii dam toţi banii, a inceput sa sune obsesiv şi sa ma ameninţe. Am şi eu o familie, iar el mi-a trimis intr-un weekend aproape 300 de mesaje pe telefon. I-am facut plangere penala lui Ilca pentru ameninţare. Eu lucrez pe chitanţe şi pot justifica toţi banii. Daca vrea razboi in ziare pot sa spun şi eu ca el a escrocat 16 persoane, iar informaţiile sunt publice. E un camatar, asta e. Daca vrea, sa vina cu un jurist sau cu un avocat şi eu ii dau dosarul de executare sa se duca unde vrea cu el”, spune Şipos Alexandru.
In data de 25.10.2012, executorul judecatoresc i-a raspuns printr-o adresa oficiala bucureşteanului despre modul in care va face parţile in dosarul de executare silita. “Va comunicam faptul ca suma poprita din salarul debitorului Ciama Elenai in dosar execuţional nr. 2712012, incepand cu luna noiembrie 2012 se va distribui conform art. 563 al. I pct. a Cod de Procedura Civila”, se arata in adresa oficiala. Pe de alta parte, o ancheta a ziariştilor de la evz.ro a dezvaluit ca bucureşteanul este acuzat de mai multe ţepe imobiliare. Chiar şi in cadrul instanţelor clujene, el a deschis mai multe procese, multe dintre ele fiind soluţionate in defavoarea lui. “D. I., chiriaşul care l-a ţepuit, este campion in astfel de escrocherii. Cel puţin alte 16 persoane i-au cazut prada ţeparului. Sistemul e unul simplu: inchiriaza un apartament, dupa care il subinchiriaza altei persoane, de la care incaseaza bani „uitand” sa-i mai plateasca proprietarului vreun leu şi acumuland restanţe la intreţinere. Dupa prezentarea cazului, un cititor EVZ, Dumitru Dumitrescu, ne-a contactat pentru a povesti cum a fost tras in piept de aceeaşi persoana. „El s-a prezentat la mine in martie şi a vrut sa inchirieze garsoniera din cartierul Tineretului pentru doi ani. In cele din urma, am semnat doar pe un an. Dupa prima luna, a inceput sa nu mai plateasca utilitaţile, a schimbat yala pentru ca spunea ca il deranjez, deşi am fost o singura data şi chiar şi atunci mi-a facut plangere la poliţie. Şi in acest moment ma judec cu el pentru a-l putea scoate din casa. Autoritaţile nu ne-au ajutat cu nimic, poliţia nu l-a verificat, pentru ca aşa puteau constata ca are antecedente”, este indignat barbatul. Intr-adevar, aşa cum reiese de pe portalul instanţelor de judecata, el a mai facut 14 „victime” in Cluj şi cel puţin doua in Braşov. Şi Maria Campeanu din Campulung a paţit-o. „Am inchiriat casa cu doua camere unei familii. Dupa primele doua luni, aveam sa constat ca nu platesc nimic, nici chirie, nici intreţinere. Am vrut sa-i dau afara, conform contractului, dar nu s-a putut legal. Ma judec cu ei de o luna, iar ei au deja şase luni de cand stau acasa la mine, timp in care tot eu platesc şi utilitaţile, ca daca le taie am penalizari şi mai mari”, este revoltata proprietara.”, arata ancheta ziariştilor de la evz.ro.

Art. 563 cod procedura civila. Eliberarea şi distribuirea sumelor realizate prin executarea silita

a) creanţele reprezentand cheltuieli de judecata, pentru masuri asiguratorii sau de executare silita, pentru conservarea bunurilor al caror preţ se distribuie, precum şi orice alte cheltuieli facute in interesul comun al creditorilor;

Ştefan Trandafir

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.