Un căutător de comori din Bihor a făcut o descoperire șocantă când căuta comori cu ajutorul unui detector de metale. Acesta a dat peste o grenadă și 40 de cartușe într-o pădure de lângă Oradea.

Bărbatul a sunat imediat la 112 iar la faţa locului au ajuns specialiştii pirotehnişti ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana care au scos la suprafaţă obiectele. „Specialiştii pirotehnicieni mobilizaţi la faţa locului au identificat o grenadă ofensivă funcţională şi 40 de cartuşe, provenite din timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului, Camelia Roşca. 

Cele 41 de muniţii au fost transportate şi depozitate în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare prin explozie controlată. Pompierii militari bihoreni reamintesc persoanelor care descoperă muniţii neexplodate, să nu le atingă, iar când execută diferite activităţi şi depistează muniţii, să sisteze imediat lucrările, să îndepărteze întregul personal din zona periculoasă şi să anunţe de urgenţă, prin intermediul numărului unic 112, serviciile de urgenţă profesioniste, conform Adevărul.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here