Un bărbat în vârstă de 49 de ani a murit la un spital din Arad după ce a fost adus în de rude în stare de șoc toxico-septic.

La sosire, pacientul a prezentat o stare profund alterată, inconștient, cașectic, în stare de șoc toxico-septic, cu fața şi gâtul acoperite de viermi, care ieșeau din fistule de la nivelul feței precum şi din tubul de traheo-stomă. Pacientul a fost igienizat imediat la garderobă dar, în ciuda spălărilor repetate, a continuat să elimine viermi din căile respiratorii superioare. Pacientul a fost recoltat, s-a instituit imediat tratamentul complex de terapie intensivă, a fost trimis la investigațiile imagistice (tomografie de cap, torace şi abdomen) şi a fost monitorizat permanent. Au fost organizate consulturile de specialitate necesare (ATI, chirurgie, infecțioase, interne), a fost implicată asistenta socială şi a fost internat la ATI II în cursul dimineții următoare, la ora 07.30”, au transmis reprezentanții spitalului, conform Apuseni.info

Potrivit SCJU Arad, despre cioban se știa că are u neoplasm de bază de limbă (cancer), fiind investigat şi tratat doar în Timișoara, de unde a părăsit spitalul în urmă cu aproximativ două săptămâni, după ce a făcut radioterapie: ”Pacientul a fost găsit inconștient, cu viermi ieșind din el, de un membru al familiei unde locuia și care a solicitat serviciul 112. Pacientul a continuat să elimine viermi şi după transferul în terapie intensivă, unde a decedat după câteva ore. Personalul medical implicat în îngrijirea acestui pacient a făcut tot ce este omenește posibil pentru a-i asigura asistența şi îngrijirile medicale necesare”.

3646585868f8f2dde837a4e5417793b4.jpg

Directorul DSP Arad, Geanina Potolia, a declarat luni, pentru Agerpres, că ancheta a fost începută pentru a se clarifica împrejurările în care a decedat bărbatul, care avea 49 de ani.

Am fost deja în spital în ultimele două zile şi am refăcut întregul circuit prin care a trecut pacientul, începând de la momentul în care a ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe şi până a decedat. Vom avea primele concluzii în următoarele două – trei zile”, a spus directorul DSP.

Ciobanul locuia într-un sălaş, pe câmp, și avea grijă de stâna unei familii. Aceștia au spus că bărbatul ”era un caz social, fără familie, avea un frate plecat în străinătate cu care nu ţinea legătura”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here