Un clujean amendat cu 2000 lei în prima zi cu obligația de a purta masca pe stradă a câștigat în instanță înlocuirea cu avertisment. Cel care a aplicat amenda este chiar șeful serviciului control urbanism, ce face parte din Direcția Poliția Locală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, potrivit ClujJust.

Iar cum Poliția Locală a intrat în subordinea MAI anul trecut pentru a ajuta la vegherea restricțiilor, toți polițiștii locali au fost trimiși în stradă după ”nemascați”. Florin Șandor, șef la control urbanism, era în zona 0 a Clujului, Piața Unirii.

Clujeanul Andrei Maxim a contestat amenda la Judecătoria Cluj-Napoca, unde a invocat că obligativitatea purtării măștii în spații deschise nu este prevăzută într-o lege și că această măsură îngrădește drepturile și libertățile individului. De asemenea, a precizat că era prima zi cu respectiva obligativitate și nu era obișnuit să poarte mască pe stradă.

Instanța a fost de părere că amenda de 2000 de lei este disproporționată față de faptă și a dispus înlocuirea ei cu un simplu avertisment.

Soluția pe scurt: ”Admite in parte plangerea contraventionala formulata de petentul M. A. in contradictoriu cu intimatul MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA – DIRECTIA GENERALA POLITIA LOCALA.

Dispune inlocuirea sanctiunii amenzii in cuantum de 2.000 de lei aplicata prin procesul verbal de contravenție seria PL nr.0232957/04.11.2020 cu sanctiunea avertismentului.

Atentioneaza in scris si recomanda petentului ca pe viitor, sa respecte dispozițiile legale ale Legii 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare.

Cererea de apel va fi depusa la Judecatoria Cluj-Napoca, sub sanctiunea nulitatii.”

Procesul-verbal de sancționare este întocmit și semnat de șeful serviciului control urbanism și disciplină în construcții, care probabil, în haosul imobiliar Cluj-Napoca, ar avea de lucru ceva mai serios decât să urmărească cine cum poartă masca pe stradă.

1 COMENTARIU

  1. Ce cauta sugaciul in piata centrala? Belea prazul in timpul in care spagarii fac constructii ilegale prin cartiere? Era la cafele? Era in uniforma? Sau numa’ se plimba sa nu-si faca treaba pt care ia o caruta de bani de la boul de contribuabil

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here