Sub autoritatea Instituției Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, Grupării mobile Ștefan Cicio Pop, poliţişti locali, și reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, au continuat activitățile în vederea limitării răspândirii virusului COVID-19.

În jurul orei 22.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin s-au sesizat din oficiu cu privire la desfășurarea unei întruniri la care participă aproximativ 60 de persoane.

Cu ocazia verificărilor efectuate la fața locului, a fost identificat organizatorul întrunirii, un bărbat de 28 de ani, din orașul Huedin, care a declarat faptul că a organizat un parastas în urma unui deces în familie.

Organizatorul evenimentului a fost sancționat contravențional, conform Legii 55/2020, cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

În continuare sunt efectuate verificări în vederea identificării tuturor persoanelor care au participat la eveniment și luarea măsurilor legale față de acestea.

Reamintim că peste 640 de forțe au acționat în sistem integrat, fiind controlate zonele aglomerate, societăți comerciale, baruri, terase și săli de jocuri de noroc, de pe raza întregului județ.  

În cadrul acțiunilor desfășurate, au fost legitimate 1.704 persoane și au fost verificate peste 160 de societăți comerciale.

Totodată, au fost oprite pentru control 118 mijloace de transport persoane, fiind verificat modul în care, sunt respectate măsurile de protecție pentru prevenirea răspândiri virusului COVID-19.

Nerespectarea măsurilor instituite în contextul pandemiei de Coronavirus au condus la aplicarea unui număr de 208 sancțiuni contravenționale, în valoare de 54.700 de lei, potrivit IPJ Cluj.

Citește și: 30 de petrecăreți de pe strada Horea amendați de jandarmii clujeni

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here