Un clujean e membru în noua componență a Consiliului Național de Statistică și Prognoză a Învățământului Superior (CNSPIS).Nicolae Postăvaru
Președintele structurii e Nicolae Postăvaru, de la Universitatea Tehnică de Construcții din București. Vicepreședinți sunt Alina Petrescu, de la Politehnica București, și Vasile Strat, de la Academia de Studii Economice. Între membri se află și sociologul clujean Dan Chiribucă, de la universitatea „Babeș-Bolyai”.

L-am sunat și l-am întrebat ce l-a determinat să candideze. „A fost o discuție în conducerea universității și în urma acestei discuții s-a făcut recomandarea de a-mi depune candidatura. Selecția a fost făcută de o comisie”, a spus el. Chiribucă e coordonatorul Centrului de Dezvoltare Universitară și Managementul Calității din cadrul UBB și spune că și aceasta a contat, probabil, în alegerea sa ca membru în CNSPIS.
În total CNSPIS are 17 membri iar noua componență a fost validată printr-un ordin de ministru semnat în 14 martie. Și în vechea componență a CNSPIS figura un clujean, Gabriel Bădescu, tot de la UBB Cluj.

Dan Chiribucă e profesor la facultatea de sociologie a UBB, unde e angajat încă din 1995. E doctor în sociologie din 2002.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here