Sursa foto: Observator

Clujeanul Andrei Argentis se poate lăuda cu o colecție impresionantă de telefoane, nu mai puțin de 11 mii, demnă de Cartea Recordurilor.

Bărbatul a început să colecționeze telefoanele în urmă cu patru ani din dorința de a-și trata dependența de jocuri de noroc.

„În anul 2018 am început colecţionarea de telefoane mobile vechi. Încercam, atunci, să îmi ocup mintea, deoarece ieşisem dintr-o dependenţă de jocuri de noroc”, a spus clujeanul.

Printre cele mai importante telefoane pe care le deține se numără modelul de telefonul la care Mihail Gorbaciov a purtat prima conversație.  „Ultimul telefon este special pentru mine şi pentru colecţionari, deoarece, la o simplă căutare pe Google vedem că este telefonul la care Mihail Gorbaciov a purtat prima conversaţie”, a spus Andrei Argentis.

Clujeanul vrea să intre în Cartea Recordurilor

Clujeanul a înființat și o fundație prin care încearcă să-i ajute pe cei care se luptă cu dependența de jocuri de noroc.

„De aceea am creat, la atingerea unui anumit număr de telefoane, o companie cu produse digitale. Telefoanele fizice nu se vând. Se vor vinde cadrele acestor telefoane, în mod unic şi limitat. Aceste posesii de bunuri digitale îi transformă pe oameni în acţionari în compania ce am creat-o în spate, companie ce susţine în mod direct, cu 12% din încasări, fundaţia”, a mai spus tânărul.

Colecția poate fi vizitată în fiecare sâmbătă, între orele 10 și 14. Chiar dacă a primit oferte pentru a vinde colecția, clujeanul a refuzat de fiecare dată.

„Ultima a venit din Siria, în urmă cu doi ani. Pe atunci colecţia de telefoane era doar o treime din ce este acum. „Pentru mine banii nu sunt o resursă. Aş renunţa pentru valori, nu pentru resurse”, a conchis Andrei Argentis.

Una dintre valorile la care Andrei aspiră este să intre în Cartea Recordurilor cu 4.000 de modele unice. În prezent recordul este deţinut de un turc care are aproape 3.000 de telefoane diferite, notează Observator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here