Un clujean s-a trezit cu factura de curent umflată cu mai bine de 1000 de lei, după ce angajații Electrica Furnizare au estimat că acesta ar fi consumat în perioada 17 noiembrie 2022 – 19 decembrie 2022 nu mai puțin de 801 KWh, mai mult cu aproximativ 500 KWh față de cantitatea medie consumată.

După ce a identificat anomalia, bărbatul s-a prezentat la sucursala Electrica Furnizare din Cluj-Napoca pentru a cere o soluție în acest caz. Angajații companiei i-au spus că problema se poate rezolva extrem de rapid dacă va trimite o fotografie a contorului și va transmite indexul autocitit, în intervalul de transmitere stabilit, în baza cărora se va face o recalculare a facturi în luna următoare, însă clientului i s-a impus să plătească factura umflată.

Clujeanul și-a dat seama că soluția găsită de angajații Electrica Furnizare nu este una benefică pentru el, deoarece dacă acesta ar fi plătit întreaga sumă și ar fi așteptat o recalculare și o compensare ulterioară a facturii, ar fi fost nevoit să scoată din buzunar o sumă mult mai mare decât cea pe care ar fi achitat-o în mod normal.

Potrivit O.U.G. nr. 27/2022 cu modificările și completările ulterioare, în perioada 01.09.2022 – 31.08.2023, prețul final facturat al energiei electrice pentru clienții casnici este plafonat, după cum urmează: maximum 0,68 lei/kWh pentru clienții al căror consum lunar este cuprins între 0 și 100 kWh inclusiv; maximum 0,80 lei/kWh pentru consumul lunar cuprins între 100,01 și 255 kWh, iar consumul de energie electrică ce depășește 255 kWh/lună se facturează la prețul de maximum 1,3 lei/kWh.

Bărbatul a declarat pentru Gazeta de Cluj că angajații companiei i-au recalculat factura și s-a ajuns la concluzia că acesta trebuie să achite numai 56 de lei, nu 1078 de lei, suma calculată inițial.

Clujeanul susține că angajții Electrica Furnizare din Cluj-Napoca i-au comunicat că situația a fost generată de cei din București, de la sediul central, și chiar există situații în care anumiți clienți s-au trezit cu un consum facturat mai mare de 10 ori decât cel real.

Mai mult, angajații i-au spus pe șleau bărbatului că în cazul în care lumea își dă seama de eroare se recaclculează facturile, iar în caz contrar oamenii plătesc fără să știe că sunt păcăliți.

„Mi s-a spus că au fost persoane care s-au trezit cu o cantitate estimată mai mare de 10 ori decât cea reală și dacă s-au prins și au făcut sesizare li s-a recalculat factura, dacă nu asta este, omul plătește. Acesta a fost răspunsul unui director. Totul este de la București. Mi s-a spus că au schimbat toată conducerea Electrica Furnizare care era pregătită profesional și au angajat niște incompetenți care nici măcar nu știu ce să întrebe sau ce răspuns să dea. Gândiți-vă că în situația mea sunt sute de mii de oameni.”, a declarat clujeanul.

Bărbatul care s-a trezit cu factura de curent umflată ne-a comunicat că la ușile sucursalei Electrica Furnizare din Cluj-Napoca sunt alte aproximativ 20 de persoane care se confruntă cu probleme similare.

5 COMENTARII

  1. cei de le ELECTRICA FURNIZARE CLUJ..trebuie demiși toți pe capete.ATATA INCOMPETENTA MAI RAR..Basca plătesc și maiputin cu 15% la factura doar ca sunt angajați ELECTRICA….UNDE SUNT AUTORITATILE STATULUI??ANRE,ANPC, DNA, POLITIE CA VORBIM DE FURT SI INFRACTIUNI INFORMATICE a acestor funcționari…unii numiți politic…Cum se fac angajările..afraaa cu șefii de la RRESURSE UMANE..care angajează numai pe pile

  2. Caz nerealist…Când spui ca I s a băgat un estimat de 801 kwh fata de 500 kwh cât consumul persoana respectiva în medie pe luna dar după recalculare plătește doar 56 lei de la 1078 lei ceva pute. Nu cred ca vreun angajat al vreunui furnizor ar spune clientului ce s a declarat mai sus. Asa ca mai ușor cu pianul pe scări…

    • Aveți dreptate dar nu în totalitate, spune ca a a vrut o estimare de 800 de KW,adică cu 500 KW mai mult față de cât plătea înainte, unde rezulta ca ar fi avut un consum de 300 de KW, și da la un consum de 300 de KW nu ai cum sa plătești doar 56 de lei

  3. La fel am primit și eu o factura la Electrica umflata la consumul de kw și culmea, tot pe luna noiembrie, ci a un consum de 946 kw și plata….1.277 lei( consum pt o singura persoana la un apartament de bloc). Ăștia fac ce vor, te țin la telefon cate 35-40 de minute încercând sa remediezi problema spunând ca e ceva în sistem….

  4. Normal ar fi ca anre sa le ia licenta ! Dar, camatarii cu gulere albe din energie au conturile prin paradisele fiscale de unde pot vira banii la mafiile anre si ministerul condus de vergelica omv ! La fel am patit si eu cu electrica furnizare .Mi-au cumulat facturile pe trei luni – una era plătită si m-au taxat pentru 366 kw cu 580.47 lei .Am reclamat de 3 ori si au spus ca analizeaza problema .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here