Primăria Cluj-Napoca a lansat o licitație în sistemul de achiziții publice național (SEAP), pentru modernizarea Colegiului Tehnic ”Ana Aslan”, termenul limită de depunere a ofertelor fiind 25 martie 2019.

Contractul este estimat la peste 20,5 milioane lei (4,3 milioane euro), bani din fonduri europene, iar durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni, obiectivul general al proiectului constând în modernizarea și creșterea eficienței energetice în clădirile publice aferente Colegiului Tehnologic „Ana Aslan”.

La finalul acestor lucrări de modernizare prin creșterea eficienței energetice a colegiului, urmează să se amenajeze o sală de sport parțial îngropată, cu terasă circulabilă iar întreaga unitate de învățământ urmează să devină una ”verde” și să aibă un sistem automat de management energetic.

De asemenea, clădirea existentă va fi supraetajată cu un nivel, iar imobilul va fi extins cu spații de învățământ spre nordul incintei, cu un corp nou, în condițiile comunicării cu imobilul existent; extinderea se va dezvolta pe trei nivele (P+3) și va cuprinde sala de mese cu oficiu la parter și laboratoare cu  specific profesional (coafură, estetică). 

„Este un proiect pe care îl vom face pe fonduri europene. Investiţia este de 20,5 milioane lei, iar valoarea nerambursabilă este undeva la 18,4 milioane lei. Beneficiarii proiectului sunt 425 de elevi. Vom interveni în reabilitarea tehnică, supraetajarea corpului de clădire existent, construirea unei săli de sport ultra moderne pentru nivel competiţional, vom moderniza toate instalațiile din clădirile existente. De asemenea, vom dota sălile de clasă cu echipamente didactice şi IT moderne şi vom echipa clădirile existente cu facilități pentru persoane cu dizabilități”, a explicat viceprimarul Clujului, Dan Tarcea

O noutate de menţiont este instalarea unui sistem de management energetic integrat de tip BEMS. „Permite monitorizarea şi controlul interactiv în timp real a întregului sistem de automatizare conectat, dintr+un punct central, prin intermdiul prezentărilor grafice a instalaţiilor ce vor fi realizate pe calculatorul dispecer, cu posivilitatea trimiterii alarmelor prin SMS, email şi fax„, se arată în proiectul HCL privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru acest obiectiv. 

Instituția de învățământ este situată pe strada Decebal la numărul 41.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here