Primarul comunei Deveselu din judeţul Olt, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Este vorba despre Ion Aliman, care este acuzat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ion Aliman, primar al comunei Deveselu, judeţul Olt, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită”, a informat, luni, DNA.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, la data de 26 ianuarie 2015, în contextul derulării unui contract de execuţie lucrări („Modernizare drumuri în comuna Deveselu, jud. Olt, 11,517 km – Asfaltare”), Ion Aliman ar fi pretins în mod direct reprezentantului unei asocieri de firme (martor în cauză) suma de 50.000 lei şi ar fi acceptat promisiunea acestuia din urmă de a-i remite suma de 70.000 lei (ce reprezenta un procent de 5% din contravaloarea unor lucrări deja executate la construcţia unei porţiuni din contractul menţionat, respectiv un drum în lungime de 620 m).

„Ion Aliman, în calitate de primar al comunei Deveselu şi ordonator de credite, a condiţionat de plata mitei sus-menţionate deblocarea şi efectuarea, de către unitatea administrativ-teritorială, a unei plăţi la care societatea comercială era îndreptăţită, în procedura de derulare a contractului de execuţie lucrări”, se menţionează în comunicat.

Potrivit DNA, remiterea efectivă a banilor nu ar mai fi mai avut loc, deşi ulterior consumării faptei de luare de mită (în forma pretinderii), au avut loc discuţii între Ion Aliman şi reprezentantul societăţii comerciale privind modalitatea în care primarul să primească suma respectivă.

1 COMENTARIU

  1. DACA EU AM CONTRIBUIT CU SUMA DE 40 DE MII DE EURO LA CONSTRUIREA UNUI IMOBIL SI NORA A DIVORTAT DE FIUL NOSTRU NOI MAI PUTEM SA NE RECUPERAM SUMA INVESTITA DE NOI IN ACEST IMOBIL DACA JUDECATOAREA DE CAZ NU NEA LOAT IN CONSIDERARE SUMA INVESTITA , DE NOI IN ACEST IMOBIL ASTEPT UN RASPUNS DIN PARTE A UNI SPECIALIST JURIDIC VA MULTUMESC,,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here