Un bărbat de 37 de ani a fost prins de autoritățile norvegiene după ce a omorât mai multe persoane cu un arc de vânătoare.

Cinci persoane au fost ucise, iar alte două sunt rănite, în atacul produs aseară în orăşelul norvegian Kongsberg, iar autorităţile analizează inclusiv ipoteza unui act terorist, informează BBC.

Un danez înarmat cu un arc și săgeți, în vârstă de 37 de ani, a fost arestat de poliția norvegiană, fiind bănuit că a comis acest masacru. Poliția crede că ucigașul a acționat singur și investighează dacă nu cumva este vorba despre un act de terorism.

Potrivit premierului Erna Solberg, incidentul a fost „șocant”. „Înțeleg că multor oameni le este teamă, dar vreau să subliniez că poliția deține acum controlul asupra situației”, a spus Solberg. Criminalul a început masacrul într-un supermarket aflat în partea de vest a orașului și a fost arestat după 34 de minute.

Autorităţile au anunţat că analizează toate ipotezele, inclusiv cea a unui act terorist. „Analizăm şi ipoteza unui act terrorist”, a declarat Øyvind Aas, şeful Poliţiei din Kongsberg. Potrivit anchetatorilor, individul care a comis atacul a acţionat pe mai multe străzi, trăgând la întâmplare în trecători. 

Teama de atacurile de extremă dreaptă care în trecut au însângerat ţara este încă vie în Norvegia. Cu toţii se gândesc la masacrului de Utoya, din 2011, în care Anders Behring Breivik a ucis 77 de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here