Curtea Supremă din Taiwan a ordonat unui dentist să plătească mamei sale în jur de 554.000 de lire sterline ca rambursare a banilor pe care femeia i-a cheltuit în decursul anilor pe educația și creșterea acestuia.

Instanța din Taiwan s-a pronunțat în legătură cu o hotărâre judecătorească mai veche, potrivit căreia bărbatul, în vârstă de 41 de ani, identificat sub numele de familie Chu, trebuia să onoreze un contract semnat între el și mama sa în urmă cu mai bine de două decenii.

Reclamanta, pe nume Lo, a divorțat în 1990, crescându-și singură cei doi fii, relatează The Guardian.

Îngrijorată de faptul că niciunul dintre fii nu va avea grijă de ea la bătrânețe, femeia le-a cerut copiilor ei să semneze un contract, când aceștia au împlinit vârsta de 20 de ani, prin care și-au luat angajamentul de a-i plăti 60% din veniturile lor nete pentru sumele investite de Lo în creșterea acestora.

Judecătorii Curții Supreme taiwaneze au precizat că acest contract este în continuare valabil, deoarece ambii fii erau adulți atunci când l-au semnat.

Lo și-a acuzat fiii că au început să o ignore din momentul în care și-au cunoscut viitoarele soții.

Femeia le-a intentat un proces în urmă cu opt ani, când aceștia au refuzat să își onoreze contractele.

Fiul cel mai mare i-a plătit în cele din urmă 124.200 de lire sterline pentru soluționarea disputei juridice. Însă fiul cel mic, care muncește ca dentist, a refuzat să își achite obligația contractuală, motivând că acest contract încalcă „bunele obiceiuri”, deoarece creșterea unui copil nu ar trebui măsurată în termeni financiari.

După ce mai multe tribunale locale s-au pronunțat în favoarea fiului său, Lo a decis să apeleze la Curtea Supremă.

Sursa: digi24.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here