Un deputat USR a lansat public o serie de acuzații potrivit cărora șeful IPJ Cluj, Mircea Rus, ar fi ”înșurubat” politic în post.

”În 2017 a picat examenul pentru șef al IPJ Cluj cu nota 3. În iulie 2018 a fost numit, fără examen, de Ministrul Carmen Dan. Este acuzat că ar fi nașul unui interlop clujean”, arată deputatul Claudiu Năsui.

El a publicat o hartă cu judeţele în care şefii de Poliţie ar fi fost numiţi pe criterii politice, fără să aibă pregătire. „De ce ajung ei să se comporte aşa? Pentru că nu sunt responsabili în faţa noastră, ci a politrucilor care îi pun în funcţii”, scrie deputatul.

El a mai adaugat că ”dacă tot e vorba să fie demisii, atunci hai să ne mai uităm la câțiva mari conducători ai poliției române. Hai să vedem cine sunt conducătorii acestei instituții care trebuie să emane „siguranță și încredere”.

În fruntea poliției avem: 
1) oameni care au picat examenul de ocupare a postului, care au fost apoi numiți direct;
2) prieteni apropiați ai politicienilor corupți sau ai aparatului de partid, fidelizați prin chermeze și partide de vânătoare;
3) plagiatori;
4) oameni acuzați de agresiuni sexuale, abuz de minori, favorizarea inculpaților;
5) oameni demiși pentru management defectuos și repuși în aceeași funcție.

Ce e trist este că lista nu se oprește aici. Putem vedea în acest grafic doar cât permite spațiul.

Toate aceste exemple ne arată că oribilele crime de la Caracal se pot repeta oricând, pentru că sistemul favorizează astfel de scenarii. Termenul de ipocrizie este foarte des vehiculat în ultimele zile. Oare cum se cheamă numirea în funcție a unor oameni necalificați, pe salarii grosolane, doar pentru că sunt în partidul potrivit?”.

7 COMENTARII

  1. Nu trebuie sa acuze Nasui! E de notorietate ca Mircea Rus e numit politic! Adevarul este ca Mircea cunoaste munca de politie,e absolvent de academie, nu asta-i problema,notele sunt uneori rau voit acordate,problema lui Mircea este apropierea de lumea interlopa din Cluj, aici are bube,la caracter nu ca meserie,pentru ca este un om inteligent dar corupt.Nota 10 la un examen nu l-ar fi scutit de meteahna coruptiei.

  2. Singurul lucru la care e profesionist este musamalizarea faptelor grave că să apară bine la situația operativă. De când a ajuns șef de ipj a promovat o pe concubina lui Ene Andra adjuncta la secția 3 de se plânge Petrus că trebuie să suporte toate curvele din ipj bagate pe gât. Pe Adi Ciorca din simplu lucrător l-a făcut șef la BIC deși singurul lucru care l recomanda era prietenia cu Rus Mircea și după 7 luni l a făcut șef de serviciu la SIAS. Frumoasa promovare ca în doar 7 luni sa ajungi din simplu lucrător șef de serviciu în timp ce ofițerii cu vechime experienta sa profesionalism stau pe funcții de executie. Aia a fost răsplată pentru caCiorca l-a introdus pe Rus Nieces la Valeriu Mihai subsecretarul de stat de la MAI fostul set al lui Ciorca de la Acvila care la randul lui la băgat pe Rus Mircea la blonda Carmen și așa a ajuns Rus Mircea șef de Ipj. Când creatorul Buda a venit la Cluj sal instaleze șef pe Rus Mircea i a spus în sala festiva de fata cu toti ofițerii dacă ati cerut sa fiti șef de Ipj ati fost numit. Și Buda i a dat peste nas ca a fost numit de mai sus peste capul lui . De când e Rus Mircea șef e cel mai mare nepotism si corupție în ipj Cluj.

  3. Asa este, Petre are dreptate ca Rus Mircea acoperă infractiinile grave și protejează mafiotii. Este nasul fiicei lui Diavolu interlopu din gruparea violenta care se ocupa cu taxe de protecție, droguri, înșelăciuni. A și scris presa în urmă cu vreun an despre faptul ca Rus Mircea musamalizaleaza infrractiunile grave. Cautati pe google că veti gasi

  4. Se cunoaste ca imediat la cateva zile dupa numirea lui Rus Mircea inspector sef la Cluj cum a venit subsecretarul de stat Valeriu Mihai la Cluj, chipurile sa coordoneze Untold ul, in realitate sa-si ia „mierea” de la proaspatul numit inspector sef si sa petreaca cu acesta pe la cabane in timp ce ascundeau porcariile facute de catre subordonatii lor, evident de catre cei care sugeau „lumina” de la comisarul Rus Mircea. Poate ne povesteste comisarul Rus Mircea de ce a ascuns si nu a raportat superiorilor faptul ca lucratorii de politie de la Untold au depistat-o pe colega lor politista Laura Fabian, de la sectia 2 politie din Cluj, descoperita in coma alcoolica in uniforma fiind si dormind pe un scaun la Untold. Sa ne povesteasca Rus Mircea de ce dupa ce a fost informat de catre politistii de la Untold despre starea de coma alcoolica a colegei lor Laura Fabian, aflata de serviciu in uniforma la Untold, nu a raportat supriorilor de la Bucuresti asa cum cerea procedura si de ce a musamalizat cazul. De ce nu ati luat masuri disciplinare impotriva acesteia dle Rus Mircea. De ce nu ati trimis-o in cercetare disciplinara si doar ati chemat-o a doua zi in birou si i-ati spus ce serviciu i-ati facut si ca nu o sa o sanctionati ? a supt cumva „lumina ” de la benevolentul inspector sef ? Intre timp pe lucratorii cinstiti si corecti care refuza sa fie corupti ii sanctionati si doar pentru ca isi fac datoria, nu ? Poate ne povestiti cum anul trecut cand ministra mediului venind de la Dej cu masina de serviciu si sofer personal a fost oprita de catre filtrul de politie de la Gherla pentru depasirea limitei legale de viteza, contraventie pentru care trenbuia ridicat permisul de conducere al soferului. Povestiti-ne si cum ati fugit la fata locului si i-ati amenintat pe politistii care voiau sa-si faca meseria in mod corect. Pe unul dintre ei il chema tot Rus Mircea, nu este asa ? Povestiti-ne cum i-ati amenintat ca daca ii ridica permisul soferului le trimiteti controlul intern pe cap si cum le-ati cerut o ilegalitate respectiv ca in loc sa-i suspende permisul pentru viteza sa-i dea doar amenda la centura pentru care nu se ridica permisul de conducere. Auzim ?!!

  5. Pai asta e „profesionalismul „comisarului șef Rus Mircea, îngroparea dosarelor si faptelor grave că să -si protejeze prietenii mafioti si sa dea bine pe sticla. Intrebati pe oricare dintre vechii șefi de sectii de politie din Cluj și toti vă vor spune la fel ca Rus Mircea era specialistul îngropării faptelor grave prin neinregistrea lor în evidente s-au transformării tâlharilor în furt si violenta si trimitea lor la sectii asa ca el apărea la sfârșit de an ca mare „profrdionist”. În realitate este doar un mafiot în haină de politie care a ajuns inspector șef promovat pe orice alta cale decât profesionalism. La examenul pentru șef serviciu investigații criminale s-a dat bolnav pentru ca nu avea nici o șansă în fata lui Bogdan Ioan un adevărat profesionist și om cinstit. La examenul de inspector șef a luat 2,97 fiind de râsul politiei Romane. A lucrat doar pe investigații criminale si nu știa nimic despre ordine publică, investigații infracțiuni economice, rutier etc. Și atunci cum credeti că a ajuns inspector șef. Nici măcar politic, ci pe pile si bani.

  6. Sistemul Grupului de la Cluj la care se face referire e o gașca bandă cârdăşie clică ce favorizează infracțiunile apropiaților lui Emil Boc și finului Alin Tișe Președinte de Consiliu Județean vecin Civic Local ce are legatură nu cu profesionalismul deontologc juridic ci cu Dreptul și Legea de a fenta denatura prin fapte mincinoase prezentate ca reale date greșite ce uzează mincinos ca fiind corecte legal cu complicitatea Parchetului. De clasat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here